8 Haziran 2010 Salı

DANIŞTAY'DAN SÖZLEŞMELİ PERSONELE MÜJDE!

Danıştay 12. Dairesi, Türk Sağlık-Sen'in açtığı davada, ''sözleşmeli personele fazla çalışma karşılığı ek ücret ödenmemesine'' ilişkin düzenlemenin yürütmesini durdurdu.

POLİSTEN MARDİN'E 21 KÜTÜPHANE

Mardin Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro ekiplerince, 21 kütüphane oluşturulacağı bildirildi.

UÇAN ARABA TÜRKİYE'DE ÜRETİLECEK

Planet Green Şirketi, "Uçan Araba" projesinin seri üretiminin Türkiye’de yapılması kararı aldı. Planet Green Şirketi sahiplerinden Hüseyin Kızanlıklı ile Amerika’daki ortağı Kaya Boztepe, "Uçan Araba" projesinin seri üretimini Türkiye’ye getiriyor.

MTV'NİN SEÇİMİ 'ALACAKARANLIK' OLDU

MTV Film Ödülleri'ne gençliğin yeni fenomeni olan 'Alacakaranlık' serisinin ikinci filmi 'Alacakaranlık Efsanesi: Yeni Ay' (The Twilight Saga: New Moon) damgasını vurdu.

ASPENDOS FESTİVALİ BAŞLADI

17. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali bu akşam Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda Hakan Aysev'in verdiği halk konseri ile başladı.

BEYLERBEYİ'NDE İSTANBUL SERGİSİ

Ressam Elvan Sungur'un ''İstanbul'' temalı sergisi, Beylerbeyi Sarayı'nda açıldı.

Sungur, açılış öncesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, 53 adet yağlı boya ve sulu boya eserden oluşan sergisinin ''İstanbul'' temasını işlediğini ifade etti.

"BUGÜN AZALT!"

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün hemen ardından, gereksiz tüketime karşı ve çevreci olan “AZALT / DEGROWTH” akımını destekleyenler dünyanın çeşitli yerlerinde piknikler düzenledi.  20 ülkeden 70 şehirde düzenlenen pikniklere Türkiye’den Ayvalık’la beraber İstanbul ve Ankara da katıldı. Yuva Derneği Ayvalık’taki pikniği Paşalimanı’nda 40 kişinin katılımıyla gerçekleştirdi.

EMEKLİYE DE PROMOSYON GELİYOR

Emeklilerin de diğer kamu görevlileri gibi bankalara yatan maaşları karşılığında promosyon almasının yolu açıldı. Yılda bir kez ödenecek maaş promosyonunun 300 ila 700 lira arası olması bekleniyor.

ÖĞRENCİLER 3 TON ATIK PİL TOPLADI

Kocaeli ili içinde eğitim gören öğrenciler, Atık Pil Toplama Kampanyası ile büyük bir çevre koruma bilinci oluşmasına katkı sağladı. Bazı öğrenciler ilk kez katıldıkları kampanya vesilesi ile ekolojik kirliliğin tüm dünyayı sardığı şu günlerde çevre temizliğinin ne kadar önemli olduğunu öğrendi.

DENİZ SÜNGERİ MEME KANSERİ TEDAVİSİNDE

Deniz süngerinin etken maddesinden geliştirilen ilaç, ileri derecede meme kanserine yakalanan kadınların ömrünün uzamasını sağlayabilir.