18 Ekim 2010 Pazartesi

HİPERMETROP TARİH OLUYOR

Yakını göremeyenler, yeni bir lazerli tedavi yöntemiyle bir savaş uçağı pilotu kadar keskin gözlere sahip olabilecek.

PERA'DA HİLAL VE GÜNEŞ İSTANBUL'DA ÜÇ JAPON SERGİSİ

Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü'nde  120 yıldır süren Türkiye-Japonya dostluğunun başlangıç yıllarına ve bu dostluğun inşa edilmesinde önemli rolleri olan, 1900'lü yıllarda kaybettiğimiz üç sıradışı Japon’un İstanbul’daki yaşantılarına tanıklık eden; “Hilal ve Güneş / İstanbul’da Üç Japon; Yamada Torajiro, Ito Chuta, Otani Kozui” sergisi açıldı.

ÇİNGENE KIZI ÇOK KISKANACAK

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Kadıoğlu köyünde, tarihi mozaik bulan kişinin serasının yer aldığı alanda sürdürülen kazılar gönderilen ek ödenekle yeniden başlayacak.

MEVLANA TÖRENLERİNE YOĞUN İLGİ

Konya'da 7-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek Mevlana'nın 737. Vuslat Yıl Dönümü törenlerinin hazırlıkları devam ediyor.

Mevlana'yı anma törenlerinde bu yıl 11 günde 16 sema programı gerçekleştirilecek. 7-17 Aralık tarihleri arasındaki 16 sema programının 5'i gündüz, 11'i ise gece gerçekleştirilecek. Sema programları Şeb-i Arus gecesi 19.00'da, diğer günler akşam seansları 20.00'de, gündüz seansları ise 14.00'de başlayacak.

100 BİN KİŞİ ASYA'DAN AVRUPA'YA KOŞTU

32. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu'nda Kenyalı Vincent Kiplagat, parkur rekoru kırarak birinci oldu.

KADIN ZİYARETÇİLERE İNDİRİMLİ FUAR

İstanbul Fuarcılık tarafından Uluslararası Motorlu Taşıt Üreticileri Derneği (OICA) ve OtomotivDistribütörleri Derneği (ODD) desteğinde iki yılda bir gerçekleştirilen Autoshow Fuarı, bu yıl 29 Ekim - 7 Kasım 2010 arasında İstanbuh’daki CNR Expo Fuar Merkezi’nde düzenlenecek.