4 Haziran 2012 Pazartesi

RİSKLİ BİNALAR ''BAKTERİLERLE'' GÜÇLENDİRİLECEK

Fen lisesi öğrencileri, depremde hasar gören binaları sağlamlaştırmak amacıyla betonu bakteri yardımıyla güçlendirdi.

YÜZÜKLERİN EFENDİSİ'NİN LEGO VERSİYONU GELİYOR

Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi serisinin Lego bilgisayar oyunu yakında piyasaya çıkacak.

RÖNESANS'IN ÜÇ DEHASI İSTANBUL'DA

16. yüzyıl İtalyası’nın üç ustası Michelangelo, Leonardo Da Vinci ve Raphael, İstanbul’un Rönesans ruhuna yaraşır mekânlarından Tophane-i Amire’de, ‘The Great Masters’ başlıklı sergide bir araya geliyor. Rönesans’ın en önemli üç isminin başyapıtlarının orijinallerini İstanbul’a getirmek mümkün olmasa da, eserlerin röprodüksiyonları bu sergi vesilesiyle görülebilecek. Serginin aslında ‘yapıtların orijinallerini görmek isteyenler için bir İtalya daveti’ niteliğinde olduğunu belirten küratörler Francesco Buranelli ve Alessandro Vezzosi’nin Rönesans üçlüsünü buluşturmak dışında bir başka önemli katkısı da geleneksel olanla teknolojiyi bir araya getirmeleri.

İSTANBUL SOKAKLARINDA ANLIK TRAFİK BİLGİSİ!

Taksim, Kadıköy Rıhtım Caddesi, Beşiktaş Meydanı, Mecidiyeköy Meydanı, Bakırköy Özgürlük Meydanı, Ataşehir Meydanı gibi İstanbul'un en kalabalık noktalarında ve meydanlarında, araç sürücüleri ve yayalar tarafından kolaylıkla görülebilecek noktalarda konumlandırılmış bulunan 12 büyük LED ekran, Yandex'in sağladığı gerçek zamanlı trafik bilgilerini yayınlamaya başladı. Her bir ekranda, ekranın bulunduğu noktayla bağlantılı 3 adet önemli güzergahdaki ortalama trafik hızı ve şehir genelindeki ortalama trafik durumu derecesi gösteriliyor.

TENİS SOKAĞA İNDİ!

'TEB Sokak Tenisi' etkinliklerinde 78 ilde binlerce sporsever, zengin sporu tenis ile tanışma imkanı buldu. Amaç; İstanbul'da yakalanan ilgiyi sürdürmek.