3 Kasım 2011 Perşembe

GONCOURT ALEXIS JENNI'NİN

En büyük Fransız edebiyat ödülü Prix Goncourt ödülünü, bir lisede biyoloji öğretmeni olarak görev yapan Alexis Jenni kazandı.

İRLANDA RÜZGARI KAŞ'TA ESECEK

Sinemaseverlere, beyazperde aracılığı ile İrlanda tarihi ve kültürünü yakından tanıma fırsatı sunacak olan 1. Kaş - İrlanda Film Festivali, 11 - 13 Kasım tarihleri arasında seçkin İrlanda filmleri ile gösterime hazırlanıyor.

BU KEZ TÜRKÜLER VAN İÇİN SÖYLENECEK

Van’daki depremzedelere yardım etkinliklerine türkücüler de katıldı. Şişli Belediyesi ve Gişe Organizasyon’un desteğiyle düzenlenen ‘Gideriz Van’a Doğru, Türkülerimiz Van İçin’ başlıklı konserde Yavuz Bingöl, Zülfü Livaneli, Edip Akbayram, Volkan Konak, Kerem Alışık, Yeni Türkü, Zara, Belkıs Akkale, Arif Sağ, Erdal Erzincan, Mercan Erzincan, Cengiz Özkan, Gülay, Sevcan Orhan, Tolga Sağ, Pınar Sağ, Onur Akın, Suavi, Melike Demirağ, Mazlum Çimen, Arzu ve İzzet Altınmeşe Van’daki depremzedelere yardım için sahne alacak.

RADARDAN KAÇANI CORDON YAKALAYACAK!

Peak Gain Systems, trafikte aşırı hız ve kural ihlalleri yapan araçların tespitini sağlayacak "Cordon" adı bir yazılım geliştirdi. İlk olarak Kuzey Amerika'da 2012 yılının ikinci yarısında kullanılması planlanan yazılım ile aynı anda 30'dan fazla aracın tüm hareketleri plakaları ile tespit edilecek.

ANTALYA PİYANO FESTİVALİ BAŞLIYOR

Sanat yönetmenliğini Fazıl Say'ın yaptığı festival, 25 Kasım - 17 Aralık tarihleri arasında Antalya'da gerçekleşecek.

WIM WENDERS FİLMLERİ MALATYA’DA!

Malatya Valisi Doç.Dr.M.Ulvi Saran’ın himayelerinde; Malatya Valiliği ve Malatya Kayısı Araştırma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı desteği ile Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından organize edilen 2.Malatya Uluslararası Film Festivali bu sene Wim Wenders Filmlerini Malatyalı sinemaseverler ile buluşturuyor.