15 Nisan 2010 Perşembe

EMEKLİLİK KOLAYLAŞIYOR

Sosyal Güvenlik Kurumu, aylar süren emeklilik işlemlerini bir gün içinde tamamlayacak.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL DE AİLE HEKİMLİĞİNE GEÇEBİLECEK

Yılsonuna kadar 81 ilde Aile Hekimliğine geçmeyi planlayan Sağlık Bakanlığı, sözleşmeli personele de Aile Hekimliği'ne geçiş hakkı getirdi.

ANADOLU ATEŞİ TÜRKİYE TURNESİNE ÇIKACAK

Türkiye'nin dört bir tarafında dünyada da 78 ülkede 20 milyon sanatsever tarafından beğeniyle izlenen ve dünyanın sayılı dans topluluklarından birisi olmayı başaran Anadolu Ateşi, Türkiye turnesine 60 kişilik ekiple çıkacak.

VİZE KALKTI, SURİYE İHYA OLDU

Türkiye ile Suriye arasında vize uygulamasının kaldırılması, Türk turizmciler kadar Suriyeli turizmcileri de sevindiriyor.

İHRACATÇIYA 10 KAT KREDİ MÜJDESİ

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, ''Eximbank'ın ihracatçılarımıza kullandırdığı orta ve uzun vadeli kredileri 2010 yılında 10 kat arttırarak 150 milyon dolardan 1 milyar 450 milyon dolara çıkardık. Ülke alıcı kredilerini de 27 milyon dolardan 1 milyar dolara yükselttik'' dedi.

KADIKÖY'DE ORGANİK PAZAR

İstanbul Kadıköy Özgürlük Parkı'nda her çarşamba günü kurulan Organik Halk Pazarı'nın resmi açılışı yapıldı.

İSTANBUL BERLİN'DE ŞAHLANIYOR

İstanbul, Türkiye'den 7 fotoğrafçının objektifinden toplam 140 fotoğrafla,  Berlin'deki Willy Bradt Haus'ta 23 Nisan'da açılacak fotoğraf sergisi aracılığıyla sanatseverlerle buluşacak.

HALK İSTİYOR, YEREL YÖNETİM YAPIYOR

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, şu ana kadar 900'e yakın vatandaşın sorunlarıyla ilgili bilgi alarak, sorunların çözümü ile ilgili birim müdürleri ile bire bir görüşmelerini temin etti.

GUINNESS'E GİREN KAMYON 12 MİLYON EURO YATIRIMLA AKSARAY'DA ÜRETİLECEK

Mercedes-Benz Türkiye, Aksaray Kamyon Fabrikası'nda ürettiği modellere bir yenisini daha ekliyor. Mercedes-Benz Türk (MBT) Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz, 'Mercedes-Benz kamyonlarının amiral gemisi Actros da artık Türkiye'de üretilecek'' dedi.

TCDD'DEN ÖĞRENCİLERE YHT İLE İNDİRİMLİ GEZİ

TCDD, ilköğretim, ortaöğretim ve yüksek öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilere yönelik Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile Ankara-Eskişehir-Ankara arasında günü birlik turizm amaçlı indirimli gezi programı hazırladı.