6 Nisan 2010 Salı

ENGELLİLERİN BULUŞMA NOKTASI: YÜZME

Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmayla farklı engelli gruplarına ait çocuklar yüzme havuzunda bir araya gelerek özgürlüğe kulaç atıyor.

Anıttepe Yüzme Havuzu'nda zihinsel, bedensel, işitme, bedensel ve görme engelli çocuklara, antrenörler Kamil Tombuloğlu ile Ercüment Kantar nezaretinde haftanın belirli günlerinde yüzme kursları veriliyor.

ALMAN YÜK GEMİSİ KORSANLARIN ELİNDEN KURTARILDI



Hollanda deniz kuvvetlerine bağlı bir firkateynin, Somali açıklarında korsan saldırısına uğrayan bir Alman yük gemisini kurtardığı bildirildi.
 
Hollanda Savunma Bakanlığının açıklamasında, "Tromp" firkateyninin Somali kıyılarının yaklaşık 900 kilometre doğu kesiminde "Taipan" adlı Alman yük gemisini korsanlardan kurtardığı belirtildi. Operasyon sırasında meydana gelen çatışmada bir Hollanda askerinin hafif yaralandığı ve 10 korsanın yakalandığı kaydedildi.

CUMHURİYET – AA

70 YILLIK EFSANE DÖNÜYOR!

Köy Enstitüleri'nin 70. kuruluş yıldönümü “70 yıllık efsane dönüyor” temasıyla kutlanacak. Prof. Güler Yalçın: Hedef, köy enstitüsü ruhunu genç kuşaklara aktarmak...

İZMİR'İN EN CIVIL CIVIL PROJESİ

Ormanların baş düşmanı çamkeseböceklerine karşı, İzmir Büyükşehir Belediyesi çareyi bu böceklerle beslenen 'çam baştankara' kuşlarına yuva yapmakta buldu. Çam baştankarası kuşları için hazırlanan özel yuvalar, bu türün çoğalmasında etkin rol oynayacak.

REKORLA GELEN 3 ALTIN

23. Kadınlar Halter Şampiyonası'nın ilk gününde podyuma çıkan olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonu 48. kiloda Nurcan Taylan, koparma silkme ve toplamda Avrupa şampiyonu oldu.

TÜRKİYE'DE BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

Karaciğer sirozu (blier atrezi) olan 5 kilogramın altındaki 5 aylık bir bebeğe karaciğer nakli yapıldı. Operasyon, Gazi Üniversitesi (GÜ) Transplantasyon Merkezi Öğretim üyesi Doç. Dr. Aydın Dalgıç ve Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim üyesi Doç. Dr. Billur Demiroğulları tarafından Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'nın desteği ile yapıldı.

9. AFYONKARAHİSAR KLASİK MÜZİK FESTİVALİ BAŞLADI

Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, Stadler Klarnet Dörtlüsü'nün tarihi Millet Hamamı'nda verdiği açılış konseriyle başladı.

ANKARA MÜZİK FESTİVALİ AÇILDI

27. Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nin açılışı, Onuncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

TÜBİTAK’TAN DÖNEN BİLİM ADAMINA TEŞVİK

TÜBİTAK, yurtdışında çalışan TC uyruklu bilim insanlarının Türkiye’ye dönmelerini teşvik etmek ve beyin göçünü tersine çevirmek için yeni bir burs programı başlattı. ‘Doktora Sonrası Geri Dönüş Burs Programı’na göre, ilgili alanlarda doktorasını tamamlamış olanlar, halen yurtdışında ikamet edenler ve alanıyla ilgili bir işte en az 2 yıl çalışanlar, Türkiye’de araştırma yapmaları halinde TÜBİTAK’tan aylık 2 bin 750 TL burs alabilecek.

ÇANAKKALE'YE İŞ BANKASI ORMANI

Türkiye İş Bankası'nın '81 İlde 81 Orman Projesi' kapsamında Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi Değirmendüzü Mevkii'ndeki 20 hektar alana 30 bin çam fidanı dikildi.