28 Nisan 2011 Perşembe

KOÇFEST TURNESİ BAŞLIYOR

Koç Holding’in 2006 yılında başlattığı, gençlerin kişisel gelişimlerini destekleyen; spor, teknoloji, müzik, eğlence ve rekabet unsurlarını bünyesinde barındıran Koç Fest, 2011 yılı turnesine başlıyor.

BÜYÜME HORMONU KISA ÇOCUKLARI UZATIYOR


Uluslararası bir araştırmanın sonuçlarına göre, büyüme hormonu tedavisi, 33 ile 37. hafta arasında (prematüre) doğan kısa boylu çocukları uzatıyor.

TARİHİ YARIMADADA MÜZE ONARIMLARI

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın projeleri kapsamında yürütülen Topkapı Sarayı ile Ayasofya Müzesi restorasyonları devam ediyor.

BİR OYUNCAK KÜTÜPHANESİ DE ORDU'YA


Ordu'da Başöğretmen Anadolu Lisesi tarafından yürütülen, “Bir Ümit, Bir Gelecek” projesi kapsamında toplanacak çocuk kitapları ve oyuncaklar, Gazi Halk Kütüphanesinde miniklerin kullanımına sunulacak. Ordu Başöğretmen Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Ümit Kökçüoğlu, AA muhabirine, projenin, “Çocuktunuz hepiniz bir zamanlar, oyuncak bulamayanlar beni daha iyi anlar, evimizde bir kenarda duran kitap ve oyuncaklar başka çocuklarla mekanımız da buluşacaklar” sloganı ile başlatıldığını söyledi.

23 NİSAN’DA ATA’YA ZİYARETÇİ AKINI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlandığı gün Anıtkabir’i 128 bin kişi ziyaret etti.

E-TİCARETTE YENİ DÜZENLEME TÜKETİCİ LEHİNE


Gemicioğlu Hukuk Bürosu'ndan Avukat Bora Gemicioğlu, AA muhabirine bilgi verirken, Mesafeli Sözleşmeye Dair Yönetmelik'in tüketiciye verilecek ön bilginin kapsamını genişlettiğini, cayma hakkına ilişkin yeni düzenlemeler içerdiğini anlattı.

ULUSLARARASI İŞÇİ FİLMLERİ FESTİVALİ BAŞLIYOR

Gelenekselleşme yolunda ilerleyen Uluslararası İşçi Filmleri bu yıl altıcı kez izleyicileriyle buluşacak. 1-8 Mayıs tarihleri arasında İstanbul, Ankara ve İzmir’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek festival daha sonra geçen yıllarda olduğu gibi kent kent süren ve bütün bir yıla yayılan uzun bir yolculuğa çıkacak.

ANDROID'E GÖRÜNTÜLÜ KONUŞMA GELİYOR!


San Franciso'da, 10-11 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Google I/O konferansında Gingerbread kod adlı Android 2.3 işletim sisteminin yeni versiyonu 2.3.4'e, Gmail üzerinden görüntülü konuşma özelliği gelmesi bekleniyor.

TUZLA'DA BUDANAN DALLAR ÖĞÜTÜLECEK

Cadde ve sokaklarda çevre kirliliğine sebep olan budanmış ağaç dalları Tuzla Belediyesi'nin yaptırmış olduğu ağaç dalı öğütme ve parçalama makinesi ile sorun olmaktan çıktı.