9 Temmuz 2013 Salı

HAMİLELİĞİ KOLAYLAŞTIRAN UYGULAMA



Yeni hayata geçirilen Clue isimli iPhone uygulaması, kadınlara uygulama alanında bugüne kadar rastlamadıkları bir hizmet sunuyor. Uygulama, hamile kalmak isteyen kadınlara en uygun zamanı söylüyor.

YAKIN DÖNEM KATALAN SİNEMASI



Akbank Sanat, İspanyol Cervantes Enstitüsü ve AECID'in (Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperacion) işbirliğiyle Temmuz ayı boyunca Yakın Dönem Katalan Sineması'nın seçkin örneklerini izleyici ile Beyoğlu'ndaki Akbank Sanat'ta buluşturuyor.

ZİHİNSEL ENGELLİLERE OSMANLI TERAPİSİ



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, zihinsel engelli çocukların hayata katılımının sağlanması ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi için Türkiye’de ilk olacak yeni bir çalışmaya imza atıyor. Bakanlık, zihinsel engellileri müzikle terapi edecek.

HALİÇ'TE EFSANE CAZCILARIN GECESİ



Popüler cazın efsanevi isimleri bu akşam İstanbul Caz Festivali kapsamında Haliç Kongre Merkezi’nde bir araya geliyor. Çıkardığı 85 albümün yanı sıra, Grammy dahil birçok ödül kazanan Bob James’e, tüm zamanların en başarılı ve ilham verici saksafon virtüözlerinden David Sanborn eşlik edecek.

NTV TARİH'İN YAYIMLANMAYAN SAYISI İNTERNETTE



Gezi Parkı olaylarını geniş şekilde ele alan ve çıkan krizin ardından kapatılan NTV Tarih'in Temmuz sayısı internet ortamında yayınlandı.

İLK ‘HATASIZ’ BEBEK!



Bilim insanları, tüp bebek ile dünyaya gelecek çocukların sağlıklı olup olmayacağını neredeyse kesin olarak tespit edecek bir yöntemi başarıyla uyguladı. ABD’de dünyaya gelen tüp bebek, doğum öncesinde genetik yapısı analiz edilen ilk bebek olarak tıp tarihine geçti.