3 Mart 2011 Perşembe

iPAD 2 11 MART'TA GELİYOR!

Apple’ın 2 Mart sürprizi nihayet ortaya çıktı. iPad 2’yi resmen duyuran Apple, 11 Mart’ta yeni iPad’iyle kullanıcılarının karşısında olacak.

ESKİŞEHİR OPERA VE BALE ŞEHRİ OLUYOR

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı iş birliğiyle ''1. Ulusal Eskişehir Opera ve Bale Günleri'' etkinliği düzenlenecek.

KADINLAR GÜNÜ FESTİVALLE KUTLANACAK

İzmir'deki etkinlikler kapsamında Türk ve Yunan kadınlar için özel konser düzenlenecek. Festival, 6 gün sürecek.

‘BİR NAR BİN HAYAT’A ÜNLÜLERDEN TAM DESTEK

Türkiye Kanserle Savaş Vakfı, kanserde erken teşhisin önemine dikkat çekmek için ücretsiz kanser taraması başlatıyor. ‘Bir Nar Bin Hayat Projesi’ni ünlü isimler de destek veriyor.

DEE DEE BRIDGEWATER GELİYOR

"En İyi Caz Vokal Albüm" dalında 2011 Grammy ödülünü alan Dee Dee Bridgewater, 10 Martta Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda (CRR) Türk müzikseverlerle buluşacak. Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, sanatçı Türkiye'ye, 13 Şubatta kendisine Grammy kazandıran "To Billie With Love from Dee Dee" albümünün dünya turnesi kapsamında gelecek.

100 GENÇ İŞSİZ, ORMAN İŞÇİSİ OLACAK

Sinop ve Kastamonu’da 12 ay boyunca sürdürülecek olan Yenilikçi Mesleki Eğitim Modülleriyle Orman İşçisi Yetiştirme (GİMEP) Projesi ilk toplantısını Sinop’ta yapacak.

GÖZLE KONTROL EDİLEN BİLGİSAYAR GELİŞTİRİLDİ

Tobii Technology şirketi, Çinli bilgisayar devi Lenovo ile iş birliği yaparak, bir laptopta gözle-takip sistemi geliştirdi. Microsoft'un Kinect konsolüne benzeyen cihaz, Almanya'da CeBIT fuarında tanıtılıyor.