21 Temmuz 2010 Çarşamba

FINDIK İŞÇİLERİ İÇİN KÖY KURULUYOR

Fındık sezonunda çalışmak için aileleriyle birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden Ordu'ya gelecek işçiler için, 100 dönümlük alanda altyapı ve spor alanları bulunan köy kurulduğu belirtildi.

'YAŞAM KOÇU' SUÇ ORANINI AZALTTI

Adana'da, Valilik ile Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve suça karışan çocukların topluma kazandırılarak, meslek sahibi olması hedeflenen "Yaşam Koçluğu Projesi"nin kentteki mal varlığına karşı suç oranlarına da olumlu yansıdığı belirtildi.

ABA ALTINDAN CEVHER ÇIKTI!

Ortaokulu ve liseyi babasından gizli gizli bitiren çoban Halil Eroğlu, LYS'de TM puan türünde Türkiye 211'incisi oldu. Manisa'nın Selendi ilçesine bağlı Çampınar köyünden Eroğlu, yüz binlerce adayı geride bıraktığı sınava da yine köyünde çobanlık yaparken gizli gizli hazırlandı.

BAŞARDI; DİĞER KADINLARI DA CESARETLENDİRDİ

Bayburt'un ilk kadın lokanta işletmecisi, bazı meslektaşlarından ''elimin hamuruyla erkek işine karışma'' yönünde tepki almasına rağmen yılmadı, girişimciliğiyle Bayburtlu kadınlara örnek oldu.

AKDENİZ BİTKİSİ KANSER HÜCRESİNİ ÖLDÜRDÜ

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinde, Akdeniz bölgesinde yetişen endemik bir bitkinin özütünün kanserli hücreyi öldürdüğü belirlendi.

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI KAPASİTESİNİ İKİYE KATLADI

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş'den yapılan açıklamada, 15 Temmuz günü iç ve dış hatlarda toplam 42 bin 181 yolcuya ulaşılarak terminalin hizmete alındığı 31 Ekim 2009 tarihinden itibaren bir gün içinde işlem gören yolcu sayısında rekora imza atıldığı bildirildi.

TARİHİ BİNALARI, SAHİPLERİ RESTORE ETTİREBİLECEK

Kars İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, tarihi yapısı bulunan mülk sahiplerinin kendilerine müracaat etmeleri durumunda onarım izni verebileceklerini söyledi.