30 Nisan 2012 Pazartesi

KÜRE DAĞLARI AVRUPA'NIN GÖZDESİ

Küresel Çevre Fonu desteğiyle ''Orman Koruma Alanları Yönetiminin Güçlendirilmesi Projesi'' kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar ile Küre Dağları Milli Parkı, Avrupa'da seçkin korunan alanları simgeleyen ''PAN Parks'' sertifikasını almaya hak kazandı.

'GENETİK DEHASI' TÜRKİYE'Yİ DÜNYA İKİNCİSİ YAPTI

Amerikan ve Avrupa Genetik Topluluklarının uluslararası düzeyde düzenlediği 'DNA Yarışması'na katılan Türk öğrenci Korhan Özgün 'genetik' üzerine yazdığı makalesiyle dünya ikincisi oldu.

İZMİR'İN EN İYİSİ 'NAR'

12. Uluslarasaı İzmir Film Festivali sona erdi. Yönetmen Ezel Akay, oyuncular Işık Yenersu ve Rıza Sönmez, sinema yazarı Murat Özer ve görüntü yönetmeni Uğur İçbak’tan oluşan Ulusal Uzun Film Yarışması Jürisi, “En İyi Film” dalında Ümit Ünal’ın yönettiği Nar’a ödül verdi.

MASUMİYET MÜZESİ KAPILARINI AÇTI

Orhan Pamuk'un 2008'de çıkan romanıyla aynı adı taşıyan Masumiyet Müzesi, dün açıldı.

ÖLÜMÜNDEN KISA SÜRE ÖNCE YAPTIĞI KAYIT, İLK KEZ YAYIMLANDI

Cazın efsane isimlerinden Louis Armstrong'un ölümünden kısa bir süre önce yaptığı kayıt, ilk kez yayımlandı.

"KIZILCIK GİREN EVE DOKTOR GİRMEZ"

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, Türkiye’de Karadeniz, Akdeniz ve İç Anadolu’da yetişen ‘kızılcık’ meyvesinin mideyi kuvvetlendirdiğini, kabızlığı giderdiğini, bağırsak ve karaciğer zafiyetine iyi geldiğini belirterek, “Kızılcık giren eve doktor girmez” dedi.

ORTADOĞU'DA 'ÇEVRE KARDEŞLİĞİ'

Ortadoğu’da barışı Batılı diplomatların iki dudağının arasında aramayan çevreciler, politikacıların ulaşamadığı birliği ‘toprak kardeşliği’nde buldu. Uluslararası sivil toplum örgütü Evrenin Dostları’nın (FoEI) Ortadoğu kolu FoEME, yıllardır paylaşılamayan toprak mirasını koruma ve farkındalık yaratma amacıyla Ürdün, Filistin ve İsrailli çevrecileri bir çatı altında topluyor. Siyasi tutumlarını çevre projeleri üzerinden yürüten FoEME, 1967 sınırları dahilinde bağımsız bir Filistin devleti kurulması ve Doğu Kudüs’ün başkent olarak belirlenmesini destekleyip İsrail devleti ile barış ve uyum içinde varlığını sürdürmesinden yana. Amman, Beytüllahim ve Tel Aviv’de ofisleri bulunan örgüt, siyasi sürtüşmeler ve diplomatik çıkmaz arasında yeterince önem verilmeyen doğal kaynakları koruma peşinde.


LONDRA 2012 FESTİVALİNİN PROGRAMI AÇIKLANDI

12 hafta sürecek olan Londra 2012 Festivali'nin programı açıklandı. Birleşik Krallık çapında gerçekleşecek olan festivalde 12 bin sanat ve kültür gösterisi izlenecek.