16 Şubat 2011 Çarşamba

"100 KOLEKSİYONDAN 100 NURİ İYEM"

Türk resim sanatının büyük ustası Nuri İyem'in çeşitli kişi ve kuruluşlara ait koleksiyonlarda bulunan ve az görülen 100 yapıtının sergilendiği "100 Koleksiyondan 100 Nuri İyem" sergisi 19 Şubat Cumartesi günü sona eriyor.

KÖYLÜLERDEN İMECE USULÜ OKUL

İnegöl'de, 210 haneli Dipsizgöl köyü halkının, 1954 yılında yapılan mevcut binanın yetersiz olması nedeniyle kazma kürekle temelini attığı, diğer aşamalarını ihaleye çıkardıkları yeni okulun inşaatında son aşamaya gelindi.      

ÖĞRENCİLER ÇEVRE BİLİNCİNİ TİYATRO İLE ÖĞRENECEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sanayi kenti Kocaeli'nde yaşayan çocukların çevre bilincini arttırmaya yönelik etkinliklerine bir yenisini daha ekliyor.

TWITTER TÜRKÇE ÖĞRENDİ

Kısa mesaj temelli sosyal paylaşım sitesi Twitter, çeviri hizmeti verdiği dillere Türkçe’yi de ekledi.

HOLLANDA MAHKEMESİNDEN TÜRKLERE VİZE MUAFİYETİ

Hollanda'da çok heyetli Haarlem Mahkemesi, Türk vatandaşlarının bu ülkeye vizesiz girebileceği ve oturum izni almadan en fazla üç ay burada kalabilecekleri yönünde karar verdi.

KOMŞUDAN VİZE MÜJDESİ

Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan, krizden çıkış için yeni yöntemleri gündeme getiriyor. Milliyet'in habeerine göre ülkenin saygın gazetelerinden Kathimerini, Dışişleri Bakanı Dimitri Druças ile Kültür ve Turizm Bakanı Pavlos Gerulanos'un, borç batağındaki ülkeye daha fazla turist çekmek üzere Türkiye, Çin, Hindistan, Rusya ve Ukrayna gibi "yükselen pazarların" vatandaşlarına uygulanan vize kurallarını yumuşatmak üzere harekete geçtiklerini bildirdi.