3 Nisan 2013 Çarşamba

''YABAN HAYATI'', ÇOCUKLAR KORUYACAK



Orman ve Su İşleri Bakanlığı İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü Kocaeli Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan proje kapsamında, ilk ve ortaokul çağındaki 4 bin öğrenciye, yaban hayatı konusunda eğitim verilecek.

"UÇAN SÜPÜRGE" 16. KEZ HAVALANACAK



"Uluslararası Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali", bu yıl 9-16 Mayıs tarihleri arasında 16. kez beyaz perdede seyirciyle buluşacak.

BEYİN ARAŞTIRMASINA 100 MİLYON DOLAR



ABD yönetimi, alzheimer tedavisine de katkı sağlayacağı düşünülen insan beyninin haritasının çıkarılması projesine 100 milyon dolarlık yatırım yapacak.

ON BİN KİŞİYE ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI



Türkiye’nin sağlık sektöründeki yeni oyuncusu Liv Hospital, toplum sağlığına verdiği değerden yola çıkarak geniş çaplı bir sosyal sorumluluk projesi başlatıyor. Beşiktaş Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilecek ‘BİLİYORUM!’ projesi kapsamında Beşiktaş ilçe sınırları içinde yaşayan 10 bin kişiye ücretsiz kanser taraması yapılacak. Beşiktaş Belediyesi’nin çağrı merkezinden randevu alarak Liv Hospital’a gelenler meme, akciğer, kolon, rahim ağzı ve prostat kanserleri için son yöntemlerle tarama yaptırabilecek.

KOSOVA’DA 2. TÜRK CAZ HAFTASI



Kosova’da 2.’si düzenlenen Türk Caz Haftası farklı bir programla seyircisiyle buluşuyor.

MAHALLEYE YÜRÜYEN MERDİVENLE ÇIKIYORLAR



Karabük'ün Yenişehir, Şirinevler ve Adatepe mahallesinde yaşayanlar, yüksek tepeye kurulu mahallelerindeki evlerine ulaşmak için dik yokuşları tırmanmaktan, belediyenin yürüyen merdiven projesi sayesinde kurtuldu.