27 Mart 2014 Perşembe

NTV TARİH GERİ DÖNÜYOR



Gezi olaylarını kapak yaptığı için kapatılan NTV Tarih dergisi NTV'den bağımsız olarak yeniden yayına hazırlanıyor. İlk sayısını Haziran'da çıkaracak dergi kadrosunu de aynen koruyor. Derginin adı henüz netleşmedi. Dergisin yayın yönetmeni Gürsel Göncü, şimdi daha tutkulu ve heyecanlı olduklarını söyledi.

BUENOS AİRES TÜRK FİLMLERİ FESTİVALİ BAŞLIYOR



Türkiye filmlerini Arjantinli sinemaseverlerle buluşturan Buenos Aires Türk Filmleri Festivali'nin 2.'si bu yıl 27 Mart-2 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

TİYATRONUN ADANA ZİRVESİ



Sabancı Vakfı ve Kültür Bakanlığı işbirliğiyle bu yıl 16’ncısı düzenlenecek Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali’nin programı açıklandı. 14 Nisan’da Fransız performans topluluğu Ilotopie’nin Seyhan Nehri üzerinde sunacağı ‘Suya Yansıyan Düşler’ adlı su gösterisiyle başlayacak festival, bu yıl beşi yurtdışından toplam 21 tiyatro topluluğunu ağırlayacak. Festivale yurtdışından gelecek İspanya’dan Yllana Tiyatro Topluluğu ‘Muu’, Romanya’dan Passe-Partout Tiyatrosu ‘Biz İkimiz’, İran’dan İnruzha Tiyatro Topluluğu ‘Kuraklık ve Yalan’ ve Azerbaycan’dan Devlet Akademik Milli Dram Tiyatrosu ‘Lankeran Han’ın Veziri’ adlı oyunları sahneleyecek.