2 Mayıs 2010 Pazar

DEVLET İNADI BIRAKTI, TAKSİM ŞÖLEN ALANI OLDU

Devletin 32 yıldır sürdürdüğü inadı kırılınca 500 bin kişi Taksim meydanına aktı. Alanda bir tek polis yoktu; ne gruplar birbirine girdi, ne camlar indirildi ne de vitrinler kırıldı. Küçük birkaç arbede ve Türk-İş Başkanı Kumlu'ya yönelik protesto dışında Taksim'de tam bir şölen havası vardı

ESKİŞEHİR'DE FESTİVAL RÜZGARI

Eskişehir Film Festivali'nin açılışında Cüneyt Arkın ile Zuhal Olcay'a "Onur Ödülü", Hilmi Etikan ile Sadi Çilingir'e "Sinemaya Emek Ödülü" verildi

1-11 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalin açılış töreni, Anadolu Üniversitesi Sinema Anadolu’da gerçekleştirildi.

TERLEMEYİ ÖNLEYEN MİNDER İCAT ETTİ

Uzakdoğu ülkelerine ziyaretinde bindiği taksinin şoförünün koltuğuna soğuk su torbaları koyduğunu gören Üniversite öğrencisi Fatih Koçak, buradan yola çıkarak Serin Minder adını verdiği ürünü geliştirdi. Elis Promosyon tarafından piyasaya sürülen ve "Sermin" adı verilen soğuk minderler nem ve sıcağın da etkisiyle ortaya çıkan terlemeyi önlerken, 40 derece sıcaklığa karşı da serin tutuyor.

AĞITLARIN ÇAĞDAŞ SESİ MİSİA İSTANBUL'DA

Daha önce de pek çok kez İstanbul'a gelerek Portekiz'in ağıtlarını söyleyen Misia, 13 Mayıs'ta tekrar İstanbul'da.

OKULLARDA FOTOĞRAFLI AKUT TANITIMI

Sarıgöl'deki ilköğretim ve orta dereceli okullarda iki gün süreyle Akut'un arşivlerinden seçilen 30 tablo fotoğraf sergilendi.

ŞANGHAY EXPO'DAKİ TÜRK PAVYONU, POPÜLERLİKTE İLK 10'A GİRDİ

Çin'in Şanghay şehrinde düzenlenen 2010 Dünya Fuarı'ndaki (Expo) Türkiye Pavyonu, popülerlikte ilk 10'a girerken, şu ana kadar 88 bin 888 ziyaretçi topladı.

EXPO 2010 ŞANGHAY'DA AÇILDI

2010 Dünya Expo Fuarı dün Çin'in Şanghay kentinde son derece görkemli bir törenle açıldı. Çin bu fuarın, küresel düzeyde artan etkisinin yeni bir kanıtı olmasını umuyor.