12 Aralık 2013 Perşembe

SPOTIFY ARTIK ‘CEP’TE ÜCRETSİZ



Eylül ayında Türkiye’deki kullanıcılarla buluşan online müzik dinleme servisi Spotify, tablet ve akıllı telefon gibi cihazlarda ücretsiz olarak kullanılabilecek.

AKILLI YÜZÜK GELİYOR



Gün geçtikçe cihazlarımız daha da akıllanıyor; hatta günlük hayatta kullandığımız takılar bile. Son olarak karşımıza çıkan akıllı yüzükler özellikle telefonuna sık sık bildirim gelmesi nedeniyle bakan kullanıcılara yönelik geliştirilen ve hayatı kolaylaştıran bir teknoloji.

A PLUS İNDİRİM!



Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi beyaz eşyaya enerji tasarrufunu teşvik etmek için bir teşvik getirmeye hazırlandıklarını söyledi. Şimşek, teşvikin sadece beyaz eşya için örneğin buzdolabında A plus olan ürünler için geçerli olacağını, televizyon gibi kahverengi eşya grubunun kapsamda olmayacağını belirtti. Şimşek, bugünden yarına bir düzenlemenin söz konusu olmadığını, bürokratların çalışma başlattığını, hazırlayacakları öneriye göre hareket edileceğini kaydetti.

GÖZ TANSİYONUNU TEDAVİ EDEN LENS



Göz tansiyonu bulunan hastaların gözlerine yeterli ve uygun dozda ilaç verilmesini sağlayan kontakt lens geliştirildi.

PETER SELLERS'IN KAYIP FİLMLERİ GÜN IŞIĞINA ÇIKARILIYOR

Pembe Panter filmlerinin unutulmaz oyuncusu Peter Sellers'ın başrolde olduğu ve şimdiye dek kayıp olan iki kısa film 50 yılı aşkın bir süre ardından ilk kez gösterime girecek. Sellers, 1957 yılında sinemada isim yapabilmek için, Dearth of a Salesman ve Insomnia is Good For You adlı kısa komedi filmlerinde rol almıştı.