12 Temmuz 2010 Pazartesi

VE KUPA İSPANYA'NIN

19. Dünya Kupası’nın en büyüğü belli oldu. Uzatmalara giden maçta İspanya, Hollanda'yı 115. dakikada İniesta'nın attığı golle 1-0 mağlup ederek 19. Dünya Kupası'nın sahibi oldu. Tarihinde ilk kez büyülü kupayı kaldıran İspanya, kıta dışı düzenlenen şampiyonada ilk kez şampiyon olan Avrupa takımı da oldu.

KULAÇLARI ENGEL TANIMIYOR

Ankara’da yaşayan bedensel engelli yüzücüler Berk Kamanlı ve Hamit Demir, Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesinde antrenmanlarını yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisi altında gerçekleştirdi. 2 genç sporcu, yaklaşık yarım saat süren çalışmalarının ardından sahilde dinlendi.

VODAFONE CAZ FESTİVALİ'Nİ OTOBÜS DURAKLARINA TAŞIDI

Mayıs ayında imzalanan sponsorluk anlaşması ile İKSV etkinliklerinin üç yıl boyunca resmi iletişim sponsorluğunu üstlenen Vodafone Türkiye, en yeni mobil iletişim teknolojilerini kullanarak, İKSV'nin kültürel faaliyetlerini desteklemeye devam ediyor. Mobil iletişimde dünya lideri olan Vodafone, caz tutkunlarının merakla beklediği 17. Uluslararası İstanbul Caz Festivali için en son iletişim teknolojilerinden yararlanarak çeşitli interaktif uygulamalar gerçekleştiriyor.

AVRUPA’YA MEYVE YEDİREN TÜRKİYE’YE RAPORLU ÖVGÜ

Türkiye’de son dönemde tarım sektöründe yaşanan gelişmeler, Batı ülkelerinin de dikkatini çekiyor. Birleşmiş Milletler Gıda Ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından yayımlanan “Tarımsal Üretim ve Gıda Güvenliğinde Başarı Öyküleri” raporunda, Türkiye’nin batıdaki komşularına taze ve işlenmiş meyve ile sert kabuklu yemişler ihraç ettiği, tarımsal ürün listesinde binin üzerinde ürün yer aldığı, ülkenin tarımsal ihracat değerinin yılda yaklaşık yüzde 5 oranında büyüdüğü anlatıldı. 1990’dan sonra önemli reformların gerçekleştirildiği Türkiye’de ekonomik iyileşmede büyük gelişmelerin yaşandığı vurgulanan raporda, “Tarım kredi faizlerindeki indirimler de sürece katkı sağladı. Kredi kullanımında 16 katlık bir artış kaydedildi ve 2008’de 957 bin çiftçiye 5.64 milyar dolar destek sağlandı” denildi.

TÜRKİYE VE SIRBİSTAN ARASINDA VİZELER KALDIRILDI

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Sırbistan’ın başkenti Belgrad’a giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Başbakanı Mirko Cvetkoviç tarafından resmi törenle karşılandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Sırbistan Başbakanı Mirko Cvetkoviç'in gerçekleştirdiği görüşmeler sırasında, iki ülke arasında vizelerin karşılıklı olarak kaldırılmasına ilişkin bir anlaşma imzalandı.

Anlaşmaya Türkiye adına Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu imza koydu.

TNN HABER

TUNCELİ'DE PLAJ KEYFİ

Tunceli'deki Munzur ve Pülümür Çayı kıyısındaki plajlar, bu yıl da dolmaya başladı. Geçen hafta sonu PKK'nın eylem yapmamasını fırsat bilen yerli turistlerin akınına uğrayan plajlarda, genç kız ve erkekli guruplar, serinlemenin keyfini yaşadı.