22 Ağustos 2011 Pazartesi

ANTALYA'DA BİR "EKOPARK"

Tekirova beldesinde 40 bin metrekare alanda oluşturulan ve dünyanın ilk flora-herpetofauna (bitki, sürüngen ve amfibi) doku minyatür çalışması olan ekopark, Türkiye ve dünyada soyları ve türleri yok olma tehlikesi altındaki sürüngenlere ve bitkilere yaşam imkanı sağlıyor.

"DİYABETİ DURDURALIM PROJESİ"

Cumhurbaşkanlığı'nın himayesinde yürütülen "Diyabeti durduralım projesi" kapsamında "akran eğitimleri" hayata geçiriliyor.

GOOGLE MAPS ARTIK HAVAYI DA GÖSTERECEK

Google, Google Maps uygulamasına hava durumu göstergesini de ekledi. Kullanıcılar istedikleri yerin hava koşullarını öğrenebilecek.

TÜRKİYE FİLEDE TARİH YAZDI

Türkiye, Dünya Yıldız Kızlar Voleybol Şampiyonası final maçında Çin'i 3-0 yenerek şampiyon oldu. Türkiye, böylece voleybol tarihinin ilk Dünya şampiyonluğunu elde etti.

ANKARA-KONYA ARTIK 1.5 SAAT

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yarın (23 Ağustos Salı) saat 18:30’da resmi açılışı gerçekleştirilecek olan Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı’nı incelemek için kendi kullandığı trenle dün Konya’ya gitti. Trenle Ankara’dan 1 buçuk saatte Konya’ya geldiklerini dile getiren Yıldırım, hatta gerekli tüm kontrollerin yapıldığını ve sertifikasyon işleminin tamamlandığını söyledi.

GÜNEY AFRİKA’YLA DA VİZE KALKIYOR

Güney Afrika’da temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, iki ülke arasında vizelerin kaldırılması için anlaşmaya varıldığını açıkladı. Davutoğlu, Güney Afrika'nın çok önem verdikleri bir ülke olduğunu söyledi.