30 Ağustos 2010 Pazartesi

ZAFER GÜNÜ

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Günü'nün 88. yıldönümü, bugün başta başkent Ankara olmak üzere tüm yurtta, dış temsilciliklerde ve KKTC'de törenlerle kutlanıyor.

İŞTE KENE KABUSUNA SON VEREN TEDAVİ!

Türkiye'de kene tutunması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalanan bir kişi, kanı temizlenerek tedavi edildi.

İŞTE DATÇA'NIN EN GÜZEL SOKAĞI...

Datça Çevre ve Turizm Derneği'nce (DAÇEV) düzenlenen "Güzel Mekan Yarışması"nda, ünlü şair Can Yücel'in adını taşıyan sokak, birinci oldu.

CAZIN DİVASI APOLLON TAPINAĞI'NDA SAHNE ALDI

Side 10. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nde ünlü caz sanatçısı Tania Maria, tarihi Apollon Tapınağı'nda konser verdi.

CEPTE TAŞINABİLEN YANGIN SÖNDÜRÜCÜ

Çantada, cepte, araçlarda rahatlıkla taşınabilen ve NASA tarafından kullanılan Mangia Fuoco (Alev yiyen) adlı mini yangın söndürücü Türkiye'de satışa sunuldu.

KANADA GAZETESİNDE TÜRKİYE TANITIMI

Amerikalı gazeteci Karen Bartlett’ın, gemiyle 12 günlük "Byzantine Odyssey" turu kapsamında gezdiği İstanbul ile ilgili izlenimlerini anlattığı gezi notları, Toronto Star’ın "travel" ekinde yayımlandı.

LAODİKYA'DAN TARİH FIŞKIRIYOR

Denizli'deki Laodikya Atik Kenti'nde Pamukkale Üniversitesi tarafından yürütülen kazı çalışmalarında tarih gün yüzüne çıkarılıyor. Antik kentte son olarak A Evi'nde yapılan kazılarda Şarap Tanrısı Dionysos'un eşi Ariadne'ye ait heykel başı bulundu.

RAMAZAN'DA HACİVAT VE KARAGÖZ ÇOŞKUSU

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve UNMA Bursa Şubesi İşbirliği ile Ramazan ayı boyunca gerçekleşen Karagöz ve Hacivat oyunu miniklerin göz bebeği oldu

GÜNEYDOĞU'DA DOĞAN ŞIK TASARIMLAR

Güneydoğu Anadolu bölgesindeki kadınlara istihdam olanağı sağlayan tasarımlar Argande markasıyla Fashion Week'te görücüye çıktı. Defilede Rojin Aslı Polat'ın tasarımları dikkat çekti...

MAD MEN' BİR KEZ DAHA EN İYİ

62. Emmy Ödülleri sahiplerini buldu. 'Mad Men' bir kez daha en iyi dizi olurken, En İyi Erkek Oyuncu 'Breaking Bad' ile Bryan Cranston, En İyi Kadın Oyuncu 'The Closer' ile Kyra Sedgwick seçildi. Törenin tekrarı bu akşam CNBC-e'de.

HOLLANDA TEMA VAKFINDAN ÇANAKKALE'Yİ AĞAÇLANDIRMA KAMPANYASI

Hollanda'daki Türkler ile Hollanda TEMA vakfı geçtiğimiz yıllarda Çanakkale'de yanan ormanların yeniden ağaçlandırılması için bir kampanya başlattı. Hollanda'daki Türkler ilk etapta önümüzdeki yılda Çanakkale'ye 10 bin fidan dikecekler.