15 Nisan 2013 Pazartesi

ALTIN LALELER 'EMEK'TARLARLA BULUŞTU!



32. İstanbul Film Festivali’nin ödülleri, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilen Kapanış Galası ve Ödül Töreni’nde sahiplerini buldu.

TEK HAPLA LÖSEMİ TEDAVİSİ



Türk Hematoloji Derneği (THD) ve Trabzon İl Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen “HALKHEP-Hasta ve Hasta Yakınlarına Yönelik Kan Hastalıkları Bilgilendirme Toplantısı’nda yapılan açıklamada, son yıllarda kanser tanı ve tedavisinde yaşanan olumlu gelişmelerin kan hastalıkları tedavisinde de umut verici olduğu belirtildi.

46 ÜLKE ÇOCUKLARINA DİŞ TARAMASI YAPACAKLAR



Ege Üniversitesi (EÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, İzmir'de gerçekleştirilecek olan TRT 35. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne katılacak 46 ülkeden çocuklara ve katılımcılara diş taraması yapacak, ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirmede bulunacak.

KISA MESAJLAR ARTIK YÜZDE 75 DAHA UCUZ



Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), kısa mesaj ara bağlantı ücretlerinde yaklaşık yüzde 75 oranında indirime gitti.

MTV FİLM ÖDÜLLERİ, SAHİPLERİNİ BULDU



Müzik televizyon kanalı MTV'nin düzenlediği yarışmada, Yönetmen Joss Whedon'un Türkiye'de "Yenilmezler" adıyla gösterilen "The Avengers" filmi, "Yılın Filmi" Ödülüne layık görüldü. Filmin senaryosunu da yazan Whedon, kazananlara verilen patlamış mısır biçimindeki şeklindeki ödülünü alırken filmin devamının 2015'te gösterime gireceği müjdesini verdi.

RUS KÜLTÜRÜ FESTİVALİ BAŞLIYOR



İstanbul’da faaliyette bulunan Türk-Rus Kültür Vakfı tarafından düzenlenen ‘Rus Kültürü Festivali’ bugün başlıyor. İstanbul Kongre Merkezi’nde İgor Moisiyev Balesi Rus Halk Dansları Topluluğu’nun muhteşem gösterisi ile başlayacak olan festival 21 Nisan’a kadar devam edecek.

KLİMADA GÜNEŞ ENEJİSİ DEVRİ



Nevşehirli bilgisayar mühendisi Hakan Kır, geliştirdiği bir aparat sayesinde, klimaları güneş enerjisi ile çalıştırarak elektrik giderinden tasarruf sağlıyor.

NAVİGASYONDA YERLİ DEVRİM



Yolbil Firması, Yeni Nesil Yolbil Projesi ile navigasyon yazılımlarıyla yurtdışına aktarılan kaynakların yurtiçinde kalmasını sağlamak için harekete geçti. Daha  önce denenmemiş bir alt yapı ile kurumsal çözümler de sunabilmek için başladığı çalışmalarda Türkiye'nin ilk yerli navigasyon kütüphanesini geliştirdi.

DÜNYA, 23 NİSAN'I İZMİR'DE KUTLAYACAK



İzmir, bugünden itibaren 8 gün boyunca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu yaşayacak. Bu yıl İzmir'de düzenlenen TRT 35. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği çerçevesinde 45 ülkeden 650 çocuk İzmir'e geldi. İzmir'de 45 okulun öğrencilerin evlerinde misafir olacak dünya çocukları, bugün 14.00'te Kültürpark'ta şenlik yürüyüşü gerçekleştirecek. Kültürpark'ta kurulacak çocuk köyünde ve İzmir'in çeşitli yerlerinde 8 gün boyunca gösteri ve etkinlikler gerçekleştirecek olan dünya çocukları, İzmir'in EXPO 2020 adaylığının kendi ülkelerine ve dünyaya duyurulmasında da büyük rol oynayacak.