9 Temmuz 2010 Cuma

TÜRKİYE VE ERMENİSTAN ARASI MÜZİK KÖPRÜSÜ

Türkiye-Ermenistan Gençlik Senfoni Orkestrası ismiyle birleşen müzisyenler, Nvart Andreassian ve Cem Mansur’un yönetiminde 16 Temmuz Cuma akşamı 20.30’da Cemal Reşit Rey sahnesine çıkacak.

ADANA'DA ÜCRETSİZ SİNEMA ATÖLYESİ

Adana'da, Kalkınma İnisiyatifi Grubu Kooperatifi, 21 gence ücretsiz sinema öğretiyor.

3D ÖZELLİKLİ İLK DİZÜSTÜ

Blu-Ray 3D disk oynatabilen ilk dizüstü bilgisayar Toshiba tarafından tanıtıldı. Yeni Satellite A665 dahili ekranında Blu-ray 3D Disc ortamına kaydedilmiş videoları görüntüleme özelliğine sahip bir multimedya ve oyun makinesi.

ÇAĞDAŞ DANSLA BARBAROS HAYRETTİN PAŞA...

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde gerçekleştirdiği, “Barbaros” çağdaş dans-drama projesi, Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa’nın hayatını ve 16.yüzyıl Akdeniz Türk akıncılığını çağdaş dans ve tiyatro üslubuyla anlatıyor.

PROMETHEUS İSTANBUL'A DA GELİYOR

İstanbul 2010 AKB Ajansı tarafından geliştirilen bir sahne projesi bu ay meyvelerini verecek. Türkiye, Yunanistan ve Almanya’dan üç tiyatro topluluğu mitolojideki Prometheus efsanesine, ortak çalışmalar sonucunda sahnede üç farklı yaklaşım getirecekler.

"AÇIK HAVA"DA MÜZİK COŞKUSU BAŞLIYOR!

Avea ve Dünya Müzik işbirliğiyle düzenlenen ve bu yıl altıncısı gerçekleştirilecek olan AVEA Harbiye Açık Hava Konserleri 2010, 17 – 23 Temmuz tarihleri arasında müzikseverlere yine unutulmaz bir müzik ziyafeti vaat ediyor.

TÜRKİYE’NİN İLK KÖY BİLİM EVİ

Türkiye’nin bir köyde kurulan ilk “Bilim Evi” ile ikinci “herbaryum”u Ordu’nun Mesudiye İlçesi’ne bağlı Aşağı Gökçe Köyü’nde açıldı.

20’nci Mesudiye Kurultayı dolayısıyla 3 Temmuz Cumartesi günü yapılan açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, Ordu Üniversitesi’ne bağlı Bilim Evi ve herbaryumun, bitki örtüsü itibariyle çok dikkate değer bir yöre olan Mesudiye’nin zenginliğinin bilinir hale gelmesinde çok önemli bir rol oynayacağını vurguladı.

HÜRRİYET

KIZILIRMAK DELTASI BİLİM OKULU OLACAK

SAMSUN’da bulunan ve Türkiye’nin en önemli sulak alanlarından biri olan Kızılırmak Deltası’nın üniversite öğrencileri için bilim okulu haline getirileceği belirtildi.