4 Mart 2011 Cuma

YAPAY BRONŞLA AKCİĞER KANSERİ TEDAVİ EDİLDİ

Fransa’nın başkenti Paris’in Bobigny banliyösünde gerçekleştirilen bronş nakli ameliyatıyla, 78 yaşındaki akciğer kanseri hastanın hayatı kurtarıldı. Bu yeni tür ameliyat sayesinde akciğer kanserine yakalanan hastalar, kanserli akciğerin tümünün alınmasına gerek kalmadan iyileştirilebilecekler.

SİNEMANIN AĞIR İŞÇİSİNE SAYGI

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantıları, yarım asra yakın zamandır sinemamıza eleştirmen olarak hizmet veren Atilla Dorsay için gerçekleştirilecek. Faruk Şüyün tarafından hazırlanan etkinlik Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde (Akatlar Kültür Merkezi), 7 Mart Pazartesi akşamı saat 20.00’den itibaren takip edilebilecek.

9. KADIN FİLMLERİ FESTİVAL'İ 'ELBETTE EŞİTİZ!' DİYOR

9. Filmmor Kadın Filmleri Festivali 12 Mart'ta başlıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kadın ve erkeğin eşit olması mümkün değil" sözlerini akıllara getiren "Hiç tartışılacak yanı yok! Elbette Eşitiz!" sloganıyla yola çıkan festival, İstanbul'un ardından Van, Antalya ve Trabzon'da seyirciyle buluşacak.

ŞEKER HASTALARINA HÜKÜMETTEN İYİ HABER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, şeker ölçüm çubuklarını aile hekimlikleri ve sağlık ocaklarında bedava dağıtacaklarını bildirdi.

SAY VE ZAİMOĞLU'NA PLATTİNO ÖDÜLÜ

Dünya çapında tanınan piyanist Fazıl Say ve yazar Feridun Zaimoğlu, Türk-Alman Üniversiteli ve Akademisyenler Platformu (TD-Plattform) tarafından, her yıl verilen Plattino Ödülüne layık görüldü.

İBUPROFEN PARKİNSON RİSKİNİ AZALTABİLİR

Özellikle ağrı kesici ve ateş düşürücü bazı ilaçlarda bulunan ibuprofen etken maddesinin Parkinson hastalığı riskini azalatabileceği belirlendi.

PORTEKİZ DE VİZEYİ KALDIRIYOR

Başkent Lizbon'da resmi temaslarda bulunan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 31 Marttan itibaren Portekiz'in hususi ve hizmet pasaportu olan Türk vatandaşlarına vizeyi kaldıracağı müjdesini verdi.

AKBANK 7. KISA FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

Akbank 7. Kısa Film Festivali 7 Mart Pazartesi 2011 tarihinde kısa filmler, atölye çalışmaları ve söyleşilerle dolu keyifli bir programla başlıyor. Festival’e başvuran 430 filmin arasından oluşturulan yarışma ve yarışma dışı bölümlerin yanı sıra; Festival’in “Uluslararası Bölümü’’nde Almanya, İsrail, Yunanistan, Avustralya, İngiltere, Finlandiya, İran, ABD, Kanada, Brezilya, Singapur, İsveç ve İspanya’dan gelen bol ödüllü kısa filmler sinemaseverlerle buluşacak.

GECİKEN OTOBÜS CEP TELEFONUNA GELECEK

Kalite yönetim çalışmalarıyla müşteri memnuniyetini ve hizmet kalitesini arttırmayı hedefleyen İETT'de Entegre Yönetim Sistemi (EYS) dönemi başlıyor.