22 Aralık 2010 Çarşamba

BODY WORLDS SERGİSİ UZATILDI

Gunter von Hagens'in Body Worlds Orijinal Vücut Dünyası-Yaşam Döngüsü Sergisi'nin süresi 27 Mart 2011'e kadar uzatıldı.

TÜRKİYE - LÜBNAN FERİBOT SEFERLERİ BAŞLADI

Mersin ile Trablusşam şehirleri arasında kış sezonunda hafta bir olmak üzere başlayan feribot seferlerinin tanıtım toplantısına aralarında Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız ile Lübnan Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinin de bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

KONYA'DA MEVLANA BEREKETİ

Konya Lokantacılar ve Otelciler Odası Başkanı Ali İhsan Karamercan, yaptığı açıklamada, UNESCO'nun Mevlana Yılı ilan ettiği ve Vuslat Yıl Dönümü Etkinlikleri'nin 1-17 Aralık tarihlerinde gerçekleştiği 2007 yılında Konya esnafının büyük bir hareketlilik yaşadığını anımsattı.

KIŞ HÜZNÜNE DEVA KUŞ TÜRKÜSÜ

21 Aralık, yılın en uzun gecesine denk düşüyor. İngiltere'nin tarihi ve doğal güzelliklerini koruyan National Trust vakfı, kuzey yarımkürede gün ışığına hasret çok sayıda kişinin bu dönemde yaşadığı iç sıkıntısına kuş seslerinin deva olabileceğini söylüyor.

YAVRU FOK ANNESİNE KAVUŞTU

Mersin’in Aydıncık'da fırtınaya kapılarak karaya çıkan  yavru fokun annesiyle buluşmasının müjdesini Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu verdi.

SUNDANCE İLE !F İSTANBUL EL ELE

Dünyanın en önemli bağımsız filmler festivallerinden biri olan Sundance Film Festivali’ni düzenleyen kurum Sundance Institute ile !f İstanbul AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, 2011 yılında önemli bir işbirliğine imza atıyor.

HEMOROİT PROJESİNE BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Doğan Bozdağ'ın hemoroit ameliyatlarını kolaylaştıracak projesi, Elginkan Vakfı'ndan birincilik ödülü aldı.

FENERBAHÇE ACIBADEM DÜNYA ŞAMPİYONU!

Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı, Dünya Kupası'nı kazandı. Sarı Melekler, finalde Osasco'yu 3- 0 yendi.