20 Ocak 2012 Cuma

"TÜRKİYE'NİN CANI"

WWF-Türkiye’nin biyolojik çeşitliliği korumak için yerel sivil toplum kuruluşlarının projelerini desteklemek amacıyla başlattığı Türkiye’nin Canı Kampanyası’nda hibe dağıtılacak projeler belli oldu.

YARI YIL TATİLİ BAŞLIYOR

2011-2012 eğitim öğretim yılının 19 Eylül 2011'de başlayan ilk yarısı bugün bitiyor. Anasınıfı, ilk ve orta öğretim gören 15 milyon 357 bin 220 öğrenci öğrenci karne alacak. 1 milyon 169 bin 556 anaokulu öğrencisi ise ilk kez karne heyecanını yaşayacak. Yarı yıl 3 Şubat'ta sona erecek.

GÜN KURUSU KATARAKTA, DELİ İĞDE ÜLSERE

Atatürk, İnönü ve Ağrı İbrahim Çeçen üniversitelerinde yapılan bilimsel araştırmalarda yabani deli iğde meyvesinden elde edilen ekstrenin ülseri iyileştirdiği, gün kurusu kayısının kataraktı önlemede etkili olduğu bilimsel olarak belirlendi. Karanfil bitkisinin ise 100'den fazla hastalığa iyi geldiği bilimsel olarak ispat edildi.

SOUAD MASSİ TÜRKİYE'DE İLK KEZ SAHNE ALACAK

İş Sanat'tan yapılan açıklamaya göre, Cezayir'in dünya müzik sahnesine armağanı olan Souad Massi, İstanbullu sanatseverler ile ilk kez İş Sanat'ta buluşacak.

THY UÇAKLARINDA İNTERNET HİZMETİ

Türk Hava Yolları (THY), Panasonic Avionics Corporation tarafından geliştirilen Global Communication Suite Sistemi'ne (GCS) sahip uçaklarda başlattığı canlı televizyon hizmetine yüksek hızlı kablosuz-wifi interneti de ekledi.