11 Şubat 2010 Perşembe

DAÇKA'DAN HAİTİYE DAYANIŞMA KÖPRÜSÜ


Darüşşafaka öğrencilerinden Haiti’ye dayanışma eli uzanıyor. Aralarında Marmara depremini yaşayanların da yer aldığı çocuklar kendi ihtiyaçları için kullandıkları oyun gelirini Haitili kardeşlerine gönderme kararı alarak fedakârlık ve dayanışmanın en güzel örneğini veriyorlar. Haitili çocukların ne hissettiğini ve hangi zorluklar içinde olduklarını çok iyi anladıklarını söyleyen 126 Darüşşafakalı genç kendilerine destek olmak isteyenleri 13 Şubat’ta İş Sanat’a bekliyor.

İngiliz yazar Charles Dickens’ın romanı Oliver Twist’ten uyarlanan ve bir çocuğun dramını anlatan müzikal oyunu sahnelerken çocukların kalbi uzaktaki kardeşleri için atacak. Elif Ongan Tekçe’nin yönettiği, Fuat Görüç’ün müzik direktörlüğünü yazdığı, çocukların dansları ve şarkılarıyla da yer aldığı oyunun tüm geliri Haiti’ye aktarılacak. İş Sanat’ta ilk gösterilerini 21 Ocak Perşembe akşamı yapan çocuklar, 13 Şubat Cumartesi günü de ikinci kez sahne alacaklar.

“81 İlden 81 Öğrenci” projesi kapsamında Darüşşafaka’ya ve eğitimde fırsat eşitliğine destek veren İş Bankası, her yıl Darüşşafaka sınavını kazanan 81 il birincisi öğrenciye burs sağlıyor. Banka, ilköğretim ve lise eğitimini tamamlayan öğrencilerin üniversiteye devam etmeleri durumunda desteğini sürdürecek.


İNTERNET HABER

MAESTRO YILMAZ 277 BİN TL TOPLADI

Borusan Holding'in dört yıldır sürdürdüğü "Konuk Şef Projesi" kapsamında, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın verdiği özel konserin bu yılki konuk şefi Cem Yılmaz oldu.

Ünlü komedyen önceki gece İstanbul'daki Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde, Borusan Filarmoni Orkestrası'nı yönetti.
Konsere orkestranın onursal şefi Gürer Aykal ve orkestra üyeleriyle yaptığı provalarla hazırlanan Yılmaz, konserde Mozart, Rossini, Rimsky-Korsakov, Beethoven, Strauss ve Dvorak'ın eserlerinin seslendirildiği bölümde şef olarak başarılı bir performans sergiledi. Cem Yılmaz'ın konser süresince yaptığı espriler, salonda sık sık kahkahalara neden oldu.

Konsere geçen yılın bursiyerleri And Karabacak ve Mustafa Arda Cabaoğlu solist olarak katıldı. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda bin 750 kişinin izlediği konserde, 185 bin lirası bilet satışından, 92 bin lirası da bağış yoluyla olmak üzere toplam 277 bin lira gelir elde edildi. Borusan Kocabıyık Vakfı, konserden elde edilen gelirle beş öğrencinin yurtdışında eğitimleri için bur sağlanacağını söyledi.


Bir müzik öğrencisinin yurt dışı eğitimi yıllık ortalama 20 bin euroya mal oluyor. Borusan Holding'in "Konuk Şef Projesi" kapsamında düzenlenen özel konserlerden elde edilen bağışlarla bugüne kadar toplam altı yetenekli müzisyen için yurt dışında eğitim imkânı sağlandı.


SABAH

ATATÜRK'ÜN FOTOĞRAFLARI DÜNYA YOLLARINDA

Yazar ve koleksiyoner Hanri Benazus'un derlediği Büyük Önder Atatürk'ün fotoğrafları Türkiye'nin ardından dünya kentlerinde sergilenecek.

Hanri Benazus, sergileri gezenlerin yanı sıra ''Çağdaş Atatürk Fotoğrafları'' isimli kitabını edinenlerden çok olumlu tepkiler aldığını söyledi. 2 cilt olarak tasarlanan Çağdaş Atatürk Fotoğrafları'nda Türkiye'de ilk kez Atatürk'ün çağdaş görünümüyle ilgili fotoğrafların bulunduğunu ifade eden Benazus, ''İlk ciltte Atatürk'ün 1933 yılına kadar çekilmiş 555 fotoğrafı vardı. Henüz yayımlanan ikinci kitapta da 1934-1938 yıllarında çekilen çok özel fotoğraflar yer alıyor'' dedi.

Atatürk'ün kıyafetleri üzerinden çağdaşlığını yansıtan fotoğraflardan oluşan Çağdaş Atatürk Fotoğrafları albüm serisinin, birbirini tamamlayan 2 cilt olduğunu söyleyen Benazus, ilk cildi alanların kütüphanesinde ikinci kitabın da bulunması gerektiğini kaydetti.


Benazus, yoğun sergi programı kapsamında Aliağa, Antalya, Bandırma, Eskişehir, Ankara, İzmir ve Rotterdam'a gideceğini, Atatürk'ün 4 bin 800 fotoğrafını çeşitli vesilelerle halkla buluşturmayı sürdüreceğini sözlerine ekledi.


NTVMSNBC

FIRAT AYVERDİ CESAR'A ADAY

Philippe Loiret'nin yönetmenliğini yaptığı "Welcome" filmindeki rolüyle Fırat Ayverdi, "istikbal vaat eden en yetenekli genç oyuncu" ödülü için adaylar arasında yer alıyor.

Oscar'ın Fransa'daki karşılığı sayılan Cesar ödül töreni, 27 Şubat'ta Chatelet tiyatrosunda yapılacak.
Fransa'dan yüzerek İngiltere'ye kaçmak isteyen Iraklı Kürt göçmeni bir gencin yaşamını anlatan film, Fransa'da büyük beğeni kazanmıştı.

Ailesi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinden gelen 19 yaşındaki Fırat Ayverdi'nin baş rolde oynadığı film, Fransa'nın göç politikalarının da tekrar tartışılmasına yol açmıştı.
Ayverdi'nin canlandırdığı karakter olan Bilal, Irak'ın kuzeyinde yaşarken ailesiyle birlikte İngiltere'ye gitmek zorunda kalan sevgilisi Mina'ya kavuşmak için Avrupa'yı pasaportsuz geçerek Fransa'ya vardıktan sonra, Manş Denizini yüzerek geçmek için yüzme dersleri alıyor. Aynı filmde Mina karakterini de Fırat Ayverdi'nin ablası Derya Ayverdi canlandırıyor.

Cesar ödüllerinde diğer adaylar ise şöyle:

EN İYİ FİLM: “The Concert”, “In the Beginning”, “A Prophet”, “Rapt”, “Welcome”, “Wild Grass”
EN İYİ YÖNETMEN: Jacques Audiard (“A Prophet”), Lucas Belvaux (“Rapt”), Xavier Giannoli (“In the Beginning”), Philippe Loiret (“Welcome”), Radu Mihaileanu (“The Concert”)
EN İYİ ERKEK OYUNCU: Yvan Attal (“Rapt”), Francois Cluzet (“In the Beginning”), Francois Cluzet (“One for the Road”), Vincent Lindon (“Welcome”), Tahar Rahim (“A Prophet”)
EN İYİ KADIN OYUNCU: Isabelle Adjani (“Skirt Day”), Dominique Blanc (“The Other One”), Sandrine Kiberlain (“Mademoiselle Chambon”), Kristin Scott Thomas (“Leaving”), Audrey Tautou (“Coco Before Chanel”)
EN İYİ YABANCI FİLM: “Avatar”, “Gran Torino”, “I Killed My Mother”, “Milk”, “Slumdog Millionaire”, “A Town Called Panic”, “The White Ribbon”

NTVMSNBC

BEKELE'DEN AVRUPA REKORU

Stockholm'de yapılan Galan Grand Prix'sinde milli atletimiz Alemitu Bekele, 14:46.44 ile 11 yıllık Avrupa rekorunu tarihe gömdü.

Stockholm Galan Grand Prix'sinde Etiyopyalı Meseret Defar dünya rekoru kırmak için piste çıktı. İyi bir yarış çıkaran Defar son metrelerde rakiplerine tur bindirirken zaman kaybedince dünya rekorunun yarım saniye dışında kalarak 1. oldu. Ama Stockholm'deki atletizmseverler geceyi rekorsuz kapatmadı. Geçtiğimiz sene Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli atletimiz Alemitu Bekele yarışı 2. sırada bitirirken 14:46.44 ile Avrupa rekorunu kırdı. Daha önceki Avrupa rekoru 14:47,35 ile Gabriela Szabo'ya aitti.

NTV SPOR