7 Ağustos 2014 Perşembe

KÜLTÜR BAKANLIĞI'NDAN 50 YAZARA DESTEK



Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca “Edebiyat Eserlerinin Desteklenmesi Hakkında Yönetmelik” kapsamında bu yıl ilk kez verilecek destekler için, bakanlıkça belirlenen kurulun toplandığı ve 200’den fazla başvuru arasından 50 kişiye teşvik verilmesi konusunda karara varıldığı öğrenildi.

AÇIK HAVADA ÜCRETSİZ SİNEMA KEYFİ



Komedi, animasyon, aksiyon, birbirinden keyifli filmler, Ağustos ayında her Perşembe saat 21:30’da Zorlu Center meydan katı park alanında ücretsiz olarak sinemaseverleri bekliyor.

EFES 4 MİLYON LİRA KAZANDIRDI



Türkiye ’nin yurt dışında en çok tanınan tarihsel zenginliklerinden ve UNESCO Dünya Mirası geçici listesindeki Efes Antik Kenti’ne, yılın ilk yarısında yapılanki ziyaretler 4 milyon liranın üstünde gelir getirdi.

DÜZENLİ ASPİRİN KANSER RİSKİNİ AZALTIYOR



Yapılan araştırmalar düzenli aspirin kullanımının bağırsak ya da mide kanserine yakalanma riskini azalttığını ortaya koydu.

TÜMÖR TEDAVİSİNDE YENİ YÖNTEM



Kanadalı doktorlar, bir hastanın kalça bölgesindeki iyi huylu tümörü, ameliyatsız ve radyasyonsuz almayı başardılar.

ADALAR AMBULANS İÇİN BEKLEMEYECEK



Mesai saatleri dışında acil müdahale yapacak bir ekibin bulunmadığı, sadece 112 acil ambulans ekiplerinin görev yaptığı Adalar'da iki deniz ambulansı hizmete alındı. Sağlık hizmetine ulaşamayan halkın sıkıntı yaşadığı Adalar için Sağlık Bakanlığı'nın satın aldığı 2 sürat teknesi ambulansa dönüştürüldü.

İZMİR BİLİMPARK’IN İNŞAATINA BAŞLANDI



İzmir Ekonomi Üniversitesi ve İzmir Ticaret Odası öncülüğünde kurulan İzmir Bilim ve Teknoloji Parkı Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin (İzmir Bilimpark) inşaatına İTOB Organize Sanayi Bölgesi’nde başlandı.