13 Mart 2010 Cumartesi

FORMULA 1 HEYECANI BAŞLADI



Formula 1 tarihinin en heyecanlı yıllarından biri olmaya aday 2010 sezonu Bahreyn'de başladı.

"BEZELYE ELEKTRİĞİ"

Tel Aviv Üniversitesi Biokimya bölümünde çalışan araştırmacılar ilginç bir sonuca ulaştılar. Bezelyenin içindeki minicik kristaller bir gün pillerimizi şarj etmek için kullanılabilecek güce sahip...


Bezelyedeki minik kristaller ışığı elektriğe çevirebilecek yapıda... Tel Aviv Üniversitesi'nin araştırmacıları, bu yapının çok karmaşık bir yapı olduğunu söylüyorlar.

Araştırmacılar şu ana kadar bezelyeden 10 volt gücünde elektrik elde edebildiler.

NTVMSNBC

ANTALYA'DA GİZLİ BİR CENNET

Kaş'a 42, Kalkan'a 12 kilometre uzaklıkta, yaklaşık 1200 nüfuslu Bezirgan köyünde, İngiliz The Times Gazetesi'nde yayınlanan haberin heyecanı yaşanıyor. Bezirgan halkı, gazetede Annabelle Thorpe imzasıyla yayınlanan ve köyü Türkiye'de gidilmesi gereken gizli kalmış 6 yerden biri olarak gösteren haberin ardından turizmin de hareketlenmesini bekliyor.

MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE EN İYİ PROJE...


Diyarbakır Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce uygulanan ''Diyarbakır Madde Bağımlılığı ile Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezi Projesi'', Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Diyarbakır'da uygulanan en iyi proje seçildi.

DÜNYA TİYATRO GÜNÜ'NDE 30 FARKLI OYUN

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, bu yıl kutlanacak Dünya Tiyatro Günü nedeniyle 27 Mart Cumartesi günü temsil edilecek 30 değişik oyunu ücretsiz sahneleyecek.

ORGAN BAĞIŞINDA 3 KAT ARTIŞ

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Organ Nakli Sorumlusu Dr. Nilgün Kocamanoğlu, Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezlerinin sayısının artması, beyin ölümü bildiriminin zorunlu hale gelmesi ve eğitimler sonucunda organ bağışında 3 kat artış olduğunu söyledi.

AKBANK 6. KISA FİLM FESTİVALİNDE ÖDÜLLER VERİLDİ


Akbank 6. Kısa Film Festivali'nin yarışmalı bölümünün ödülleri sahiplerini buldu.

SİGORTA İŞLEMLERİ TEK TUŞLA BİTECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, bakanlık ve bağlı kurumlara dönük 39 yeni bilişim projesi hazırlandığını söyledi