5 Eylül 2013 Perşembe

TÜRKİYE'NİN GURURU OLDU!



16 yaşındaki Elif Bilgin, Google Bilim Fuarı'nda birinci oldu. Elif Bilgin geliştirdiği ‘Muz kabuğundan plastik’ projesiyle Google Sceince Fair yarışmasına katılacak 15 isim arasında yer aldı.

GIDA ÜRÜNLERİNİN İÇERİĞİ SMS İLE ÖĞRENİLEBİLECEK



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, gıda ürünlerinde denetimi artıracak Bakanlık, ÜDTS'yi hayata geçirecek. Bu sistemle tüketici, alkollü içkiler, takviye edici gıdalar, enerji içecekleri, bebek mamaları, formülleri, ek gıdalar, bal, bitkisel sıvı yağlar ve siyah çay ürün gruplarının içeriğini tek bir SMS ile öğrenebilecek.

TÜRK EDEBİYATI RUSYA'DA



Türk edebiyatının en seçkin örnekleri, 4-9 Eylül'de 26. Moskova Uluslararası Kitap Fuarı'nda tanıtılacak.

'KUSURSUZLAR' PRESTİJLİ FESTİVALDE



İlk filmi ‘Canavarlar Sofrası’yla dikkat çeken ve birçok ödül kazanan Ramin Matin’in yeni filmi ‘Kusursuzlar’, Asya’nın en prestijli festivallerinden Güney Kore’deki 18. Busan Film Festivali’ ne seçildi.

YAŞAR KEMAL’E KÜLTÜR NİŞANI



Dünyaca ünlü yazarımız Yaşar Kemal’e Ermenistan Kültür Bakanlığı tarafından Ermeni kültürel mirasına gösterdiği saygıdan dolayı Krikor Naregatsi nişanı verildi.

UYKUNUN BEYNE BİR YARARI DAHA KEŞFEDİLDİ



Bilimadamları uyku ihtiyacımıza ilişkin yeni bir neden keşfettiklerine inanıyor: Uyku bir beyin hücresi tipini yeniliyor. Uyku, beynimizin devresini koruyan ve miyelin olarak bilinen bir yalıtım malzemesini yapan hücrelerin üretimini artırıyor.

FELÇ HASTALARININ UMUDU OLDU



NASA tarafından kullanılan ve Türkiye’de de iki hastanede bulunan yerçekimsiz koşu bandı tekerlekli sandalyeli hastaların 10 seans sonunda yürümesini sağlıyor.