17 Ağustos 2011 Çarşamba

ÇEVRE DOSTU YAŞAM TARZINA DOĞRU

Almanya’da yılda kişi başına ortalama 11 ton karbondioksit üretiliyor. Bu oranın yarıdan fazlası ise konutlardan kaynaklanıyor. Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'ndeki Tüketici Merkezi de işte bu nedenle pilot bir proje başlattı. Haziran ayından beri yürütülen "İklim ve Günlük Hayat“ adlı araştırma projesinin hedefi, evlerde çevre dostu bir yaşam sürdürülmesi. Köln kentinde 90 konutu kapsayan proje çerçevesinde enerji tasarrufunun günlük yaşama nasıl uyarlanacağı öğretiliyor.

GÜNDE 15 DAKİKA EGZERSİZ ÖMRÜ 3 YIL UZATIYOR

Tayvan'da yapılan bir araştırmaya göre, günde 15 dakika yapılan egzersiz, ömrü 3 yıl uzatıyor.

1800 YILLIK DOKTOR EVİ

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar beldesinde bulunan antik Apollon Smintheus Tapınağı ve çevresinde yürütülen kazı çalışmalarında, yaklaşık bin 800 yıl öncesine ait, bir doktor tarafından kullanılan evin bir kısmı ve içinde tıp malzemeleri bulundu.

GREENPEACE'İN ÜNLÜ GEMİSİ HASTANE OLUYOR

Greenpeace'in (Yeşil Barış), ünlü gemisi "Rainbow Warrior II"yi Bangladeş'te bir insani yardım kuruluşuna bağışladığı, bu kuruluşun gemiyi yüzer hastane olarak kullanacağı bildirildi.

YILMAZ GÜNEY FİLMLERİ ABD VE KANADA’DA

1984 yılında Fransa’da hayata veda eden Yılmaz Güney’in 8 filmi, ABD ve Kanada’nın muhtelif şehirlerinde özel programlar eşliğinde gösterilecek.

DÜNYANIN EN İNCE VE HAFİF NETBOOK'U

ASUS dünyanın en ince ve hafif netbook’u Eee PC X101 Netbook’u piyasaya sürüyor. İlk olarak Computex Fuarı’nda tanıtılan, 17.6mm’lik süper ince görünümü ve sadece 920gr ağırlığı ile çantada kolayca taşınabilen X101, yeni MeeGo işletim sistemi ile de kullanıcılarına Facebook, Twitter gibi birçok sosyal paylaşım sitesinde her an online kalabilme imkanı sağlıyor. Böylece çocuklar, gençler ve öğrenciler için de ideal bir ilk PC olma özelliği taşıyor.

ATIK PET ŞİŞELER OSCAR’A DÖNÜŞTÜ

ODTÜ’lü öğrenciler, atık pet şişelerde organik tarım ürünleri yetiştirdikleri ‘pet-tree’ tasarımıyla, ABD’nin ‘Çevre Oscarı’nı aldı.