15 Kasım 2012 Perşembe

RÜZGARIN GÜCÜ ARTIYOR

Uluslararası ve Dünya Rüzgâr Enerjisi Konseyi, rüzgâr endüstrisinin geleceği üzerine yeni raporunu Çin’in Pekin kentinde yayımladı. Dünya Rüzgâr Enerjisi Görünümü adlı raporun bu dördüncü sayısında, 2020 yılına dek rüzgârın dünya elektrik ihtiyacının %12’sini karşılayabileceği öngörülüyor. Bu gerçekleşirse, 1,4 milyon yeni iş yaratılacağı gibi, karbon salımlarında da yıllık 1,5 milyar tonluk bir azalma olacak.  2030 yılında ise rüzgâr enerjisi dünya çapında elektrik talebinin %20’sini karşılayabilir.

"ART İSTANBUL" 19 KASIM'DA BAŞLAYACAK

İstanbul'da sanat kurumları, galeriler, müzeler ve kültür kurumlarının düzenlediği etkinliklerin ortak bir yapı içinde sunulacağı "Art İstanbul", 19-25 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek.

TARİHİ HAN KÜLTÜR MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Bitlis'teki tarihi El-Aman Hanı, Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilip kültür merkezine dönüştürülerek Bitlis Eren Üniversitesi'ne devredildi.

"FOTOMARATON ...10-11-12..." SERGİSİ 16 KASIM'DA AÇILACAK

Forum İstanbul - Canon işbirliğiyle World Press Photo'nun Türkiye etkinlikleri kapsamında hayata geçirilen ve 3 yıldır binlerce fotoğrafın yarıştığı "Fotomaraton" yarışmalarında dereceye giren fotoğraflardan oluşan sergi, 30 Kasım'a kadar görülebilecek.