20 Haziran 2013 Perşembe

MOSKOVA'NIN GÖBEĞİNDEKİ OTELİN YERİNE PARK YAPILIYOR



Emlak fiyatları bakımından dünyanın en pahalı şehirlerinden birisi olan Rusya'nın başkenti Moskova'da yıkılan bir otelin değer biçilemeyen arazisine park yapılma kararı alındı.

'OTOMOBİLİMİ PAYLAŞIYORUM'



Carsharing olarak bilinen araç paylaşımı, Almanya'da 25'inci doğum gününü kutluyor. Gelişen çevre bilinci ve araç sahibi olmanın gençler için artık bir statü sembolü olmaktan çıkması, bu uygulamaya ilgiyi artırıyor.

AVRUPALI GENÇLER ANTALYA'DA DEMOKRASİYİ TARTIŞIYOR



Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından organize edilen ve Ulusal Ajans tarafından desteklenen "İnsan Hakları ve Yurttaşlık Eğitimi Projesi" Kumluca ilçesine bağlı Adrasan beldesinde başladı.

SİGORTA POLİÇELERİ İNTERNETTEN KARŞILAŞTIRILABİLECEK



Sigorta şirketleri, trafik sigortasına ilişkin olarak resmi internet sitelerinde geçerli sigorta tarifeleri kapsamında prim sorgulama ekranı tahsis edecek. Bu sorgulama ekranı prim sorgulaması yapmak isteyen kişiye sigorta primi hakkında açıklayıcı bilgi sunmak zorunda olacak.

BUCARELLİ'DEN İSTANBUL'DAKİ HAMAMDA SERGİ



İtalyan Sanatçı Angelo Bucarelli'nin 15 Eylül'de İstanbul Fatih'teki tarihi Küçük Mustafa Paşa Hamamı'nda izlenime sunulacak "Acqua, Come Lacrime d'Amore (Aşkın gözyaşı olarak: Su)" adlı sergisinin basın toplantısı, Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği'nde yapıldı.

DİRENÇLİ HİPERTANSİYONA PİL İLE KESİN ÇÖZÜM



Türkiye’de ilk defa Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde uygulanan bir yöntemle dirençli hipertansiyon rahatsızlığı bulunan bir hastaya şah damarından yapılan ameliyatla pil takıldı.

ELEKTRİKLİ ARAÇLARDA BATARYA DERDİ BİTECEK



İsveçli kamyon üreticisi Volvo, elektrikli araçlarda batarya kullanımını ortadan kaldırabilecek bir düzenek üzerinde testler yürütmeye başladı. Otoyolları “şarj cihazına” dönüştürmeyi amaçlayan teknoloji, araçlara kesintisiz elektrik sağlamayı amaçlıyor.

17. AKDENİZ OYUNLARI'NIN RESMİ AÇILIŞI BUGÜN



Türkiye'nin ev sahipliğinde Mersin'de gerçekleştirilen 17. Akdeniz Oyunları'nın resmi açılışı bugün yapılacak.