29 Kasım 2012 Perşembe

FRANSIZ-TÜRK EDEBİYAT ÖDÜLÜ YÜCEL'İN

Fransız-Türk edebiyat ödülü bu yıl, öykü ve roman yazarı Tahsin Yücel'e verildi.

BOĞAZ'DA ''PAŞA BALIĞI'' BOLLUĞU

Geçen yıl kilosu 60 liraya kadar çıkan lüfer, son günlerde 15 liradan satılıyor.

PROSTAT TEDAVİSİNDE YENİ DÖNEM!

Uzmanlar prostat büyümesine karşı 'askılama' yöntemiyle ameliyatsız tedavi yapılabileceğini belirtti. Hastaların ameliyat korkusu yaşadıklarını ifade eden Üroloji uzmanı Prof. Dr. Oğuz Acar, günübirlik, ameliyatsız bir girişim olan ve 15 dakika süren 'prostat askılama'nın, hastalığı 10 yıl ertelediğini, muhtemel bir ameliyatı da engelleyebildiğini ifade etti.

'HOBBİT' FİLMİNİN PRÖMİYERİ YENİ ZELANDA'DA DEV PARTİYLE YAPILDI

'Yüzüklerin Efendisi' üçlemesinin yönetmeni Peter Jackson'ın yeni üçlemesinin ilki Yeni Zelanda'da ilk kez ekrana yansıdı. Başkent Wellington'daki Embassy Theatre'daki prömiyer öncesinde, kimileri kostüm giymiş on binlerce kişi oyuncuları görmek için toplandı.

TEKNOLOJİ PANAYIRI CEBIT BAŞLIYOR

Avrasya bölgesinin önemli bilişim platformlarından biri olan CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı ve CeBIT Sinerji Zirvesi bugün başlıyor. 'Gelecek Bilişim ile Gelecek' sloganı ile bu yıl 13. kez düzenlenecek olan etkinlik 2 Aralık'a kadar sürecek.

TÜKETİCİYE KREDİ KARTINDAN İYİ HABER

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, tüketici haklarına ilişkin uygulamada ortaya çıkan aksaklıkların giderilmesi amacıyla Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarı Taslağı'nı kamuoyunun görüşüne açtı. Taslağa göre, tüketici 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin tüketici kredisi sözleşmesinden cayma hakkına sahip olacak.

''TALİH KUŞU''NDA YILBAŞI HEYECANI BAŞLIYOR

Milli Piyango'nun yılbaşı özel çekiliş biletleri bugünden  itibaren satışa sunulmaya başlanacak. Talih kuşu, yılbaşı özel çekilişinde 45 milyon lira ile tarihinin en büyük ikramiyesini de vermiş olacak.