22 Ocak 2013 Salı

MANDALİNA KABUKLARINDAN YAĞ



Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kocadon, mandalina kabuklarından yağ üretilip kimya ve kozmetik endüstrisinde kullanılması amacıyla çalışma başlatıldığını bildirdi.

İZMİR'DE 'EKOLOJİK' GÜNLER



İzmir Organik Ürünler Fuarı (EKOLOJİ İZMİR), sadece sertifikalı organik ürünlerle 16 Mayıs 2013 tarihinde 4. kez ziyaretçilere kapılarını açacak.

GÖRÜLMEMİŞ ANDY WARHOL ÇİZİMLERİ



Pop art akımının en önmli temsilcilerinden Amerikalı ressam, film yapımcısı ve yayıncı Andy Warhol'un 1950'lerde yaptığı 300 adet çizim gelecek hafta Louisiana Müzesi'nde ilk kez yayınlanacak.

KİTABI AYAĞINIZA GETİREN FUAR



Online kitap satış sitesi www.ilknokta.com, 5. Kış Kitap Günleri ile kitap fuarını okuyucunun ayağına getiriyor.

KANSERDE YENİ UMUT 'DÖRTLÜ SARMAL' DNA



İnsan hücrelerinde ilk kez 'dörtlü sarmal' yapıya sahip DNA'ya rastlandı. Dörtlü sarmal yapı, kanser hücrelerinin yayılmasını engellemekte yepyeni bir yöntemin keşfine yol açabilir.

TANGO İLAÇ GİBİ GELİYOR



Arjantin'de bir psikoloji kliniği, tango dansını yardımcı tedavi yöntemi olarak kullanıyor. Başkent Buenos Aires'de bulunan Borda Psikoloji Kliniği'nde, akıl hastalarına tango dersleri veren Silvina Perl, 1 saatlik ders boyunca hastaların dans ederek rahatladığını belirtti.

TEV'DEN 70 GENCE DAHA ÜSTÜN BAŞARI BURSU



Türk Eğitim Vakfı (TEV), 2012-2013 eğitim yılında üstün yetenek bursu vereceği 70 başarılı genci belirledi. TEV, 2012-2013 eğitim yılında bursu devam eden 146 öğrenciye ek olarak 70 yeni öğrenciyle birlikte toplam 216 öğrenciye, toplam 2 milyon 52 bin TL'lik "Üstün Başarı Bursu" verecek. TEV Üstün Başarı Bursu, Türkiye'de verilen en yüksek miktarlı burs olma özelliğini de koruyor.

SİYAD ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU



Türk Sinema dünyasında alanının en önemli ödüllerinden biri olan “45. SİYAD Türk Sineması Ödülleri”, düzenlenen görkemli bir törenle sahiplerini buldu.