12 Şubat 2011 Cumartesi

ZERDEÇAL BEYİN HÜCRELERİNİ YENİLİYOR

Amerikalı bilim insanları, kanserden karaciğer hastalıklarına kadar birçok rahatsızlığa karşı etkili olduğu düşünülen zerdeçalın, inme geçiren hastalara da umut olabileceğini ortaya koydu.

ROMA DÖNEMİNE AİT YAZIT BULUNDU

Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi'nce yürütülen çalışma kapsamında Türkkuyusu Mahallesi'nde kazı yapan arkeologlar Bahadır Berkaya ve Ece Benli Bağcı, Roma dönemine ait bir yazıt buldu.

TURKCELL OKUL AÇTI, EĞİTİM WEB VE CEP’TE

Turkcell, “www.okul.com.tr” adını verdiği yeni hizmetiyle uzaktan eğitim programını başlattı. Öğrenci, öğretmen ve velileri online platformda buluşturmayı hedefleyen bu girişimle Turkcell’in hedefi 3 yılda 1 milyon kişiye ulaşmak

BİTKİSEL ATIK YAĞLAR EKONOMİYE KAZANDIRILACAK

Bitkisel atık yağların geriş dönüşümlerinin sağlanarak ekonomiye kazandırılması amacıyla Çorumlu kimya öğretmeni Erol Tonga ve makine teknisyeni Ali Eltiş tarafından geliştirilen Bitkisel Atık Yağ Toplama Makinesi (BAYTOM) düzenlenen törenle tanıtıldı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE MÜJDELİ HABER

TBMM Genel Kurulu'nda, Cumhuriyet tarihinin en büyük öğrenci affı kabul edildi. Cumhuriyet tarihinin en büyük öğrenci affında süre sınırlaması getirilmezken, yükseköğretim kurumlarıyla ilişiği kesilenlere dönüş yolu açıldı. Ancak, aftan terör suçlarından hüküm giyenler yararlanamayacak.