7 Şubat 2014 Cuma

POLONYA'DAN USTALAR PERA FİLM'DE



Pera Film, 13 - 27 Şubat 2014 tarihleri arasında Polonya'dan dört olağanüstü yönetmenin yedi filmiyle benzersiz bir program sunuyor: Andrzej Wajda, Jerzy Kawalerowicz, Wojciech Has ve Roman Polanski.

FAZIL SAY, SOÇİ'DE KONSER VERECEK



Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, Rusya'nın Soçi kentinde bu yıl 7'ncisi düzenlenen Kış Sanat Festivali'nde konser verecek. Say, festivalin 9 Şubat günü gerçekleşecek "Dünya Starları Soçi"de programı kapsamında sahne alacak. Konser öncesi konuşan Say, Rus klasik müzik ekolünü övdü.

HİSSEDİLEBİLEN PROTEZ BİYONİK EL



Avrupa'nın birçok ülkesinden araştırmacıların bilim alanında yayın yapan Science Translational Medicine dergisinde yayınladıkları son raporlarda, beyin komutlu hareket edebilen protez el üretildiği açıklandı. Yaklaşık 9 yıl önce yılbaşı kutlaması sırasında havai fişek elinde patlayan ve kolunu kaybeden Dennis Aabo Sorensen, üzerinde denenen protez el sayesinde Sorensen dokunma duyuları ile cisimlerin türlerini ve yapılarını hissedebilmeyi başardı. Bilim insanları takılan hastaların parmak uçlarında gerçek hayattakine benzer hisler duyulmasını sağlayan biyonik bir el geliştirdi.

BOBS YARIŞMASI BAŞLADI



Dünyanın bloglar, sosyal medya ve internet sitelerini kapsayan en büyük uluslararası yarışması “Bobs” 5 Şubat’ta başladı.