23 Mart 2012 Cuma

AZINLIKLARA TARİHİ AYIPTAN DÖNÜLDÜ, GALATA RUM OKULU GERÇEK SAHİBİNDE

Binasına ve gelir kaynaklarına Hazine tarafından el konulduğu için hayalete dönen Galata Rum Okulu dün asıl sahiplerine iade edildi. Meri Komorasono annesi İrini ve babası Sokrat ın okuduğu okulun tapusunu dün aldı.

BU KÜTÜPHANEDE KAYIT YOK!

Köln şehir parkındaki küçük, yeşil ahşap kulübede hizmet veren Mini Bibliothek (Mini Bib) yani küçük kulübe, Köln Şehir Kütüphanesi'nin bir şubesi. Okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak için özgün bir proje olarak hayata geçirilen kütüphanede, ne kitaplar, ne de kitapları okumak için ödünç alanlar kaydediliyor. Okuyucu dilediği kitabı alıyor ve sadece kitabın ait olduğu kategoriye bir çizik atılıyor. İsim, adres ve benzeri bilgilere ihtiyaç yok.

YENİ AFYON MÜZESİ GELİYOR!

Afyon'da kültürel ve tarihi varlıkların daha iyi ve daha modern şartlarda korunacağı müze ve kültür kompleksi inşası başladı. Şubat 2013’te tamamlanması planlanan kompleks, kültürel, sosyal ve turistik etkinliklerin merkezi olacak.

UYDU GÖRÜNTÜLERİYLE ANTİK KENT TESPİTİ

Yeryüzünün uydu görüntülerini inceleyen arkeologlar, antik yerleşim yeri olabilecek binlerce bölge keşfettiler.

TÜRKİYE'NİN EN TEMİZ KENTİ VE KÖYÜ SEÇİLİYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çevrenin korunması ve geliştirilmesi konusunda başarılı çalışmalar ve uygulamalar yürütmekte olan belediye ve köylere yönelik düzenleyeceği yarışmayla Türkiye'nin en temiz kenti ve köyünü seçecek.

ÇAĞRI MERKEZİ ÇİLESİ BİTİYOR

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK),telefon işletmeleri ile internet servis sağlayıcılarının çağrı merkezlerini arayanların,uzun süre telefon başında bekletilmesini önlemek amacıyla yeni bir düzenleme yaptı. Düzenlemeye göre, çağrı merkezini arayanlar ana menüde 45, alt menüde ise 20 saniyeden fazla bekletilmeyecek.


BİGA'DA ÜCRETSİZ FİDAN DAĞITIMI

Biga Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Dünya Ormancılık Haftası nedeniyle vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtımına başladı.