11 Ekim 2010 Pazartesi

ŞİLİ'DE MAHSUR MADENCİLER ÇARŞAMBA GÜNÜ YÜZEYE ÇIKARILACAK

Şili'de bir madende iki aydan uzun süredir mahsur kalan madencilerin çıkarılması çalışmalarının çarşamba günü başlayacağı açıklandı.

TÜRK TELEKOM'DAN ÖĞRENCİLERE BEDAVA KONUŞMA FIRSATI

Türk Telekom'un 2009 yılında başlayan ilköğretim okulları, lise ve dershanelerdeki 7 bini aşkın ankesörlü telefonla şehir içi 1 dakika bedava konuşma kampanyası 2010-2011 eğitim öğretim yılı sonuna kadar devam edecek. Uygulamaya girdiği günden bu yana okullardaki konuşma trafiğinde 12 kat artış sağlayan kampanyadan, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı yurtlar da yararlanabilecek.

İSTANBUL'DA OTOBÜSE ÖZEL YOL

İstanbul şehir içi toplu taşımacılığın rahat işleyebilmesi için hayata geçirilmesi planlanan "tercih edilebilir özel otobüs yolu" uygulaması için çalışmalar başlatılıyor.

ANADOLU'DA 'KAMPÜSTE SENFONİK AKŞAMLAR' BAŞLIYOR

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası(CSO), "Kampüste Senfonik Akşamlar" projesi ile Anadolu'daki Üniversitelerle bir araya gelecek. CSO'nun yakın geçmişte veya şu ana kadar hiç ziyaret etmediği illere yapılacak turneler ile bu yıl yaklaşık 4 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

CEBIT 2010 BAŞARILI OLDU!

Avrasya'nın en büyük iş geliştirme ve teknoloji platformu CeBIT Bilişim Eurasia ve ikinci kez aynı anda düzenlenen CeBIT Broadcast, Cable & Satellite Eurasia ile bilişim, yayıncılık ve uydu sektörlerinin kalbi 6 -10 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da attı.