1 Temmuz 2013 Pazartesi

YAZIN VAZGEÇİLMEZİ MÜZİK FESTİVALLERİ



Dünyanın en büyük festivallerinden Glastonburry 30 Haziran'a kadar hayranlarıyla buluşmaya devam ediyor. Peki yaz boyunca dünyanın dört bir yanında hangi festivaller olacak. Buyrun...

Open’er Festival 10. Heineken Open’er Festivali Polonya kıyısı Gdynia’da Koskowo Havalanı’nda gerçekleştirilecek. Festivalde, Arctic Monkeys, Queen of the Stone Age, Kings of Leon ve bu sene One Love Festival’in gerçekleştirilememesi üzerine izlemekten mahrum kaldığımız Blur sahneye çıkacak. 3-6 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde bilet sahiplerine bir de fazladan gün hediye ediliyor. Kombine bilet sahipleri, 7 Temmuz’da aynı yerde sahneye çıkacak Rihanna’yı da seyredebilecekler.
Roskilde Festival 1971’den beri düzenlenen ve Avupa’nın en büyük ve en eski festivallerinden biri olma özelliğine sahip Danimarka’nın Roskilde Festivali 4-7 Temmuz’da seyircisiyle buluşacak. Büyük sahne şovlarının yer alacağı festivalde, bu sene sahneye çıkacak isimler arasında Kraftwerk, The National, Sigur Rós ve Slipknot’un yanı sıra 2003’ten beri festivalde çalmayan Metallica da var.
Exit Festival 2000’den bu yana düzenlenen, Sırbistan’ın Novi Sad kentinde, Petrovaradin kalesinde düzenlenen heyecan verici Exit Festival’e de sayılı günler kaldı. 10-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin bu seneki programında Atoms For Peace, Bloc Party, The Prodigy ve Fatboy Slim var.
Beniccasim Festival 1990’lardan bu yana düzenlenen Güney İspanya ’nın Valencia ve Barcelona arasındaki Beniccasim sahilinde gerçekleştirilen, Beniccassim Festival 18-21 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Özellikle popüler gitar gruplarının ön planda olduğu festivalin bu seneki konukları ise Queens of the Stone Age, Beady Eye, Arctic Monkeys ve The Killers.
Fuji Rock Festival Japonya ’nın Niigata şehrinde gerçekleştirilen Fuji Rock Festival, 1997’den bu yana Fuji Dağı eteklerinde gerçekleştiriliyor. 26 Temmuz’dan 28 Temmuz’a dek süren festivalde bağımsız rock gruplarının yanı sıra uluslar arası sanat etkinlikleri de gerçekleştiriliyor. Festival programında yer alan isimler arasında Nine Inch Nails, The Cure ve Björk de var.
Øya Festival Norveç’in yeni festivallerinden Øya küçük, butik sahneleriyle ilginç bir deneyim sunuyor. Oslo’nun Medieval Park’ında fiyortların yanında gerçekleşen festival pastoral ve minimize yapısıyla da alışılmışın da dışında. Kraftwerk ve The Knife’ın yer alacağı festival 6-10 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.
Way Out West Bir diğer yeni festival Way Out West, İsveç ’in Gotthenburg şehrinde gerçekleşiyor. Tıpkı İskandinav komşusu Øya gibi çevreci bir yapısı olan festivalde geçen sene vejeteryan yemekleri de servis edilmişti. Bu sene 8-10 Ağustos’ta gerçekleşecek festivalde, Neil Young&Crazy Horse’unda yer alıyor. Bağımsız elektronik grupların ön plana çıktığı festivale katılan diğer isimler ise The Knife, Cat Power ve James Blake.
Outlook Festival Hırvatistan’ın yeni festivallerinden Outlook bu sene altıncı yılında. 29 Ağustos ile 1 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek festival özellikle ses sistemi kültürü üzerine odaklanıyor. Festivalde sahne alacak isimler arasında Talib Kweli, Mos Def, Shy FX ve The Pharcyde var.

0 yorum:

Yorum Gönder