26 Ocak 2011 Çarşamba

İNÖNÜ ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ KURULDU

Malatya İnönü Üniversitesi bünyesinde, 7-13 yaş grubundaki üstün yetenek ve zekaya sahip öğrencilerin bilimsel araştırmalara aşinalık kazanmaları, geleceğin bilim insanlarının şimdiden yetiştirilmesi amacıyla İnönü Çocuk Üniversitesi'ni kuruldu.

Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde kurulan birimin ilk öğrencilerini ara dönem tatilinde kabul edeceği ifade edildi. İnönü Çocuk Üniversitesi'nin, 29 Ocak ile 5 Şubat 2011 tarihlerinde Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi tarafından desteklenen proje kapsamında Malatya'daki ilköğretim okullarının 6. sınıflarının yüksek ilgi, motivasyon, meraka sahip en başarılı öğrencilerinin katılacağı 'Kış Dönemi Etkinliği' ile ilk programına başlayacağı kaydedildi.

Bir hafta sürecek olan programda öğrencilerin tarım, teknoloji, sağlık ve fen alanlarında eğitim alacakları aktarıldı. Analitik düşünce, bilimsel yöntem, proje hazırlama gibi konuların işleneceği bu yoğunlaştırılmış programda ayrıca öğrencilerin değişik laboratuvarlarda bizzat yapacakları deney ve gözlemleri ile bilimsel çalışmalara katılacağı anlatıldı. İnönü Çocuk Üniversitesi açılışının 29 Şubat Cumartesi günü Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek yapılacağı bildirildi.

TÜRKİYE

0 yorum:

Yorum Gönder