7 Ekim 2010 Perşembe

ŞİMDİ "GORAN BREGOVİÇ ZAMANI"

Balkan müziği denilince ilk akla gelen isimlerden Goran Bregoviç yeni albümü piyasaya çıkmadan, orkestrası The Wedding-The Funeral Band ile birlikte bir kez daha İstanbul'da. Her konserini bir parti atmosferinde veren sanatçı, Küçükçiftlik Park'taki konserinde tanıdık ezgilerinin yanı sıra yeni albümünden şarkılar da seslendirecek.

Öyle bir konser düşünün ki bir şarkıda dans ederken diğer şarkıda gözleriniz dolsun. Öyle bir orkestra düşünün ki hem düğünlerde hem cenazelerde çalsın. Ve öyle bir müzisyen düşünün ki tüm bunları size bir arada sunabilsin... Bütün bu tezatlıkları bir araya getirebilecek, belki de tek isim Goran Bregoviç ve orkestrası The Wedding&The Funeral Band, yarın akşam Charm Music organizasyonu ile Maçka Küçükçiftlik Park’ta bir kez daha Türkiye’deki sevenleriyle buluşacak.

İstanbul konserinde Emir Kusturica imzalı “Çingeneler Zamanı”, “Arizona Rüyası” ve “Yeraltı” gibi filmlerin klasikleşmiş müzikleriyle birlikte eski albümlerinden şarkılar da seslendirecek Bregoviç. En çok istek alan şarkılarından “Kalaşnikof”un onun için önemini sorduğumda “Kalaşnikof, ülkemdeki silah taşımaya meraklı insanlarla ilgili ironik bir şarkı ve aslında tam anlamıyla Kalaşnikof karşıtı bir şarkı” dese de eklemeden edemiyor: “İyi ya da kötü olmak Kalaşnikofla değil, insanlıkla ilgili”.

Televizyonda neredeyse hiç yer almamasına rağmen dünya çapında tanınan Bregoviç için, insanoğlunun kullandığı en güçlü dil müzik ve bu dili iyi konuşan bir müzisyenin şarkılarının hangi dilde olduğunun da bir önemi yok. “Sadece naifsen her şeyin MTV’de olup bitenden ibaret olduğunu düşünürsün” diyor, hem artık yıllar önce bestelediği birkaç şarkısı gibi İngilizce şarkı yapmaya da niyeti yok.

Bregoviç’in bir de müjdesi var: Yeni albümü “Champagne for Gypsies” şubat ayında raflarda yerini alacak ve Bregoviç İstanbul konserinde bu yeni albümünden şarkılar da söyleyecek.

CUMHURİYET

0 yorum:

Yorum Gönder