7 Ekim 2010 Perşembe

İSRAİL’İN ‘HAYVAN FİLOSU’ GAZİANTEP’E ULAŞTI

Türkiye ile İsrail arasındaki siyasi ilişkilerde ciddi kriz sürerken, İsrail’in Kudüs Kenti’ndeki Safari Hayvanat Bahçesi’nden yola çıkan 2 fil, 3 su aygırı, 2 zebra ve 9 lemur maymunundan oluşan ‘Hayvan filosu’ Gaziantep’e ulaştı.

Özel yaptırılan kafesler içerisinde Hayfa Limanı’ndan yola çıkan ve Mersin Limanı’ndan Gaziantep Hayvanat Bahçesi görevlileri tarafından alınan ‘Hayvan filosu’ 2 TIR’a yüklenerek karayoluyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi’ne getirildi. Burada Hayvanat Bahçesi yetkilileri tarafından karşılanan hayvanlar, önceden hazırlanan barınaklarına yerleştirildi.

Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Müdürü Celal Özsöyler, Avrupa’nın üçüncü büyük Hayvanat Bahçesi konumundaki Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne, İsrail Jerusalem Ramat Gan Safari Park’tan getirilen 2 fil, 3 su aygırı, 2 zebra ve 9 lemur maymununun uzun yolculuktan sonra sağ salim hayvanat bahçesine getirildiğini belirterek, “Hayvanlar önce gemi, sonra karayolunda geçen uzun yolculuktan sonra streste oldukları için hemen barınaklarına yerleştirdik. Yolculuk boyunca hiç bir olumsuzluk yaşanmadı. Hayvanlar gayet mutlu ve sağlıklılar. Herkesi yeni gelen hayvanlarla daha da zenginleşen Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne bekliyoruz” dedi.Büyük bir heyecanla beklenen 2 filden 5 yaşındaki fil Gabi’nin, Türk asıllı İsrail’in Ankara Büyükelçisi Gabi Levi ile aynı adı taşıması ise ilginç bir tesadüf olmuştu.

HÜRRİYET

0 yorum:

Yorum Gönder