7 Ekim 2010 Perşembe

KÜÇÜKÇEKMECE'DE KÜLTÜR SANAT

Küçükçekmece Belediyesi, İstanbul kültür ve sanat ajandasında Ekim ayını; yepyeni tiyatro oyunları, söyleşiler, sergiler ve sinema gösterimleri ile başlatıyor. Geleneksel ve çağdaş sanatın en seçkin örnekleri, sergiler, söyleşiler ve atölye çalışmaları katılımcılarını bekliyor.

Küçükçekmece Belediyesi 7’den 70’e herkese ve her kesime hitap edecek şekilde hazırladığı Ekim ayı programında; içinde 10 çocuk oyunun bulunduğu 20 tiyatro oyunu, 3 sinema filmi, 2 konser, 4 sergi, 23 söyleşi , 6 atölye ve seminer çalışması bulunuyor.

Ekim ayında İstanbul Devlet Tiyatrosu, İ.B.B Şehir Tiyatroları ve özel tiyatrolar perdelerini birlikte açıyor. Üç kültür merkezinde de ay boyunca sergilenecek tiyatro oyunları arasında, Yavuz Bingöl ve Kerem Alışık’ın yer aldığı “72. Koğuş”, Genco Erkal’ın tek kişilik oyunu “Kerem Gibi” ve Yıldız Kenter’in oynadığı “Kraliçe Lear” dikkat çekenler arasında bulunuyor. Çocuklar için düzenlenen gösterimlerde ise “Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler”, “Küçük Balık Bambam” ve “Bremen Mızıkacıları” gibi eğlenceli oyunlar sahneleniyor.

Seminer programlarıyla da göz dolduran Ekim ayı etkinlikleri, gündemdeki olayları takip eden alanlarında uzman isimlerle Küçükçekmecelileri buluşturuyor. Doğan Cüceloğlu, İskender Pala, Prof. Dr. Sefa Saygılı, Prof. Dr. Toktamış Ateş, İnci Ertuğrul ve Ahmet Ümit gibi profesyonel isimler Ekim ayı etkinlik ajandasında yer alıyor. Ayrıca Remzi Gür koleksiyonundan “Hükm-ü Şerif”, Ezgi Turan  ve Nesime Kantar “Ebrunun İzinde”, Fehmi İçyer “Kars Foroğrafları”, sergileriyle farklı bakış açıları sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Edebiyat atölyesi, fotoğrafçılık atölyesi, yazarlık, karakgöz ve kukla atölyesi, başarı atölyesi ve aile eğitim atölyesi uzman eğitimcilerle her ay yeni katılımcılarını bekliyor.

Programlarla ilgili detaylı bilgiye 212 444 43 60 numaralı telefondan ve www.kucukcekmece.bel.tr web adresinden ulaşılabiliyor.

DÜNYA BÜLTENİ

0 yorum:

Yorum Gönder