5 Haziran 2010 Cumartesi

ÇEVRE OSCARLARI İÇİN YARIŞIYORLAR

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında üniversiteli gençler arasında “Atık ve Geri Dönüşüm” konulu Kısa Film Yarışması düzenlenecek. Birinci olan yönetmene çevre oscarı verilecek

Recycling Industry Dergisi ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı tarafından düzenlenen Üniversiteler Arası ‘Atık ve Geri  Dönüşüm’ konulu Kısa Film Yarışması, Türkiye’de bir iki gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Türkiye’de ilk kez genç yönetmenlere ‘Çevre Oscar’ı verilecek. Çevre ve Orman Bakanlığı’nın desteğiyle yapılacak Kısa Film Yarışması’nda, üniversitelerin Çevre Mühendisliği fakülteleri ile İletişim, Sinema -TV Bölümleri’nde öğrenim gören öğrenciler yarışıyor. Her türlü atığın insana ve çevreye yaptığı zararlı etkilerinin yok edilmesine yönelik kamuoyundaki bilinci geliştirmeyi amaçlayan Film Yarışması, atıkları değerlendirme yoluyla ekonomiye ve tabiata yararlı olacak şekilde geri dönüşümünü sağlamayı hedefliyor. Gençler arasında çevre koruma bilinci oluşturmak, evsel ve endüstriyel atıkların geri dönüştürülmesine yönelik genç bir bakış ve yorum getirerek kamuoyunu bilinçlendirmeyi ve mesaj vermeyi hedefleyen Film Yarışması’nda Türkiye’deki 15 üniversitenin İletişim ve Çevre Mühendisliği Fakülteleri’nde öğrenim gören öğrenciler yarışacak.

Yeşil Kamera “Atık ve Geri Dönüşüm” konulu Kısa Film Yarışması’nın jüri üyeleri arasında Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Hasan Zuhuri Sarıkaya’nın yanı sıra, Ediz Hun, Derya Baykal, Hülya Koçyiğit, Nebil Özgentürk ve Selahattin Durak yer alacak. Kurul, yarışmaya kabul edilen filmler arasından kategori birincilerini seçecek. Daha sonra jüri, kategori birincileri arasından ‘Çevre Oscar’ını seçecek. Çevre Oscar’ını alacak birinciye 25 bin TL ödül verilecek. Her kategori birincisine ise 7 bin 500’er TL ödül verilecek.

STAR GAZETE

0 yorum:

Yorum Gönder