6 Nisan 2010 Salı

9. AFYONKARAHİSAR KLASİK MÜZİK FESTİVALİ BAŞLADI

Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, Stadler Klarnet Dörtlüsü'nün tarihi Millet Hamamı'nda verdiği açılış konseriyle başladı.

Konser öncesi kısa bir konuşma yapan festival sanat yönetmeni Hüseyin Başkadem, Klasik Müzik Festivali ve Haziran ayında düzenlenecek caz festivali ile Afyonkarahisar'da toplam 29 müzik festivali düzenlendiğini söyledi. Festivale Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Hava Meydan Komutanı Albay Cengiz Tatar, Belediye Başkan Vekili Mahmut Emin Birliktir ile çok sayıda müziksever katıldı. Davetlilere unutulmaz bir gece yaşatan Stadler Klarnet Dörtlüsü, yaklaşık iki saat sahnede kaldı.

Festivalde ayrıca Jiri Kabat viyola, Petra Milarova piyano, Night Solos, Premysl Vojta Korno Üçlüsü, Trio Ad Libitum, Ivana Dohnalova arp, Jaroslava Tajanosvka obua, Çağatay Akyol arp resitali, Michaela Wdowkova keman, Ivan Siler piyano, Jaroslava Tajanovska obua, Petra Milarova piyano ve Zuzana Vojtova keman konseri verecek. 9. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, Çağatay Akyol'un 11 Nisan Pazar günü Millet Hamamı'nda vereceği arp resitali ile son bulacak.

CUMHURİYET

0 yorum:

Yorum Gönder