6 Nisan 2010 Salı

ÇANAKKALE'YE İŞ BANKASI ORMANI

Türkiye İş Bankası'nın '81 İlde 81 Orman Projesi' kapsamında Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi Değirmendüzü Mevkii'ndeki 20 hektar alana 30 bin çam fidanı dikildi.

Türkiye İş Bankası'nın Çevre ve Orman Bakanlığı ve TEMA işbirliğiyle 22 Aralık 2008 tarihinde başlatılan Türkiye'nin en büyük kurumsal ağaçlandırma çalışmalarından biri olan '81 İlde 81 Orman Projesi'ne Çanakkale'de devam edildi. Gelibolu'nun Değirmendüzü Mevkii'ndeki fidan dikme törenine Çanakkale Vali Yardımcısı Tahir Demir, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Musa Akşan, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, TEMA Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, Gelibolu Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Özacar, TEMA gönüllüleri, Yavru TEMA'cılar ile yüzlerce ilköğretim öğrencisi katıldı.

Törende konuşan Çanakkale Vali Yardımcısı Tahir Demir, insanoğlunun suya, havaya ve toprağa yeterli değeri vermemesi nedeniyle ekosistemin zincirlerinin sürekli parçalandığını söyledi.

Konuşmaların ardından 20 hektar alana 30 bin çam fidanı dikilerek İş Bankası Ormanı oluşturuldu. Vali Yardımcısı Tahir Demir, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince ve TEMA Onursal Başkanı Hayrettin Karaca da kendi adlarına birer fidan dikti.

İNTERNET HABER

0 yorum:

Yorum Gönder