6 Nisan 2010 Salı

ANKARA MÜZİK FESTİVALİ AÇILDI

27. Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nin açılışı, Onuncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından bu yıl 27'ncisi düzenlenen Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Şura Salonu'ndaki açılışına, Onuncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi Semra Sezer, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve eşi Gülten Günay, yabancı ülke büyükelçileri, eski bakanlar, siyasetçiler, sanatçılar ve müzikseverler katıldı.

Konuşmaların ardından Erol Erdinç yönetimindeki Hacettepe Senfoni Orkestrası, Nejat Başeğmezler'in festival için hazırladığı "Bir Festival Uvertürü" adlı eserini müzikseverlerin beğenisine sundu.

Orkestra, Fransız piyanist Laure Favre-Kahn eşliğinde de Ravel'in "Sol Majör Konçertosu" ile Çaykovski'nin "6. Senfoni" eserlerini seslendirdi.

Bu arada festival kapsamında, Osman Ürper'in "Dansa Dair" sergisi de MEB Şura Salonu'nda fotoğrafseverlerle buluştu.

Başkentlilerin yedi ayrı salonda 23 etkinlik izleyebileceği, Türkiye dışında 16 ülkenin sanatçılarının da katılımıyla gerçekleşecek festival, 30 Nisan akşamına kadar sanatseverleri bir araya getirecek.

CNN TÜRK

0 yorum:

Yorum Gönder