4 Nisan 2014 Cuma

YAŞAM SEVİNCİYLE, 'KATIL HAYATA'



Kanser hastalarına ve ailelerine moral vermek ve hastaların ihtiyacı olan doğru bilgi desteğini sağlamak amacıyla kurulan Pembe Hanım Kanserli Hastalar ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği, 1 – 7 Nisan Kanser Haftası’nda dikkat çekici bir projeye imza atıyor. Boehringer Ingelheim ve Anadolu Sağlık Merkezi’nin destekleri ile hayata geçirilen “Katıl Hayata” isimli sergiyi ziyarete açan Pembe Hanım Derneği, sergi ile 25 kanser hastasının hayata olan bağlılığını ve yaşama sevincini fotoğraflarla göz önüne seriyor.

Anadolu Sağlık Merkezi’nde açılan sergide yer alan fotoğrafların albüm haline getirildiğini söyleyen Dernek Başkanı Nevval Sevindi, “Bu proje ile kanser hastalarının tedavi süreçlerini, maddi ve manevi savaşlarına rağmen nasıl hayata tutunduklarını, hayata katıldıklarını göstermek istedik. Hastalarımızın umudunu taze ve yaşama sevincini anlatmak istedik” dedi.
Kübra Sakman’ın fotoğrafladığı hastaların ilginç yaşam öykülerinin de Aydın Üniversitesi İletişim Bölümü Öğretim Görevlsi Kayıhan Güven tarafından kaleme alındığını ve serginin bu yönüyle diğer hastalar için kılavuz niteliği taşıdığını söyleyen Sevindi, “Her fotoğraf aslında bir roman. Sergi, hastalara yalnız olmadıklarını, hayata katılarak başkalarına yardımcı olabildiklerini gösterecek” diye konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder