9 Eylül 2013 Pazartesi

TÜRKİYE İLE MACARİSTAN ARASINDA VİZE ANLAŞMASI



Türkiye ile Macaristan arasında diplomatik, hizmet ve hususi pasaport hamillerinin vizeden muaf tutulmasına ilişkin anlaşmanın onaylanması hakkında karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

19 Haziran 2013 tarihinde Ankara'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Macaristan Hükümeti Arasında Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport Hamillerinin Vizeden Muaf Tutulmasına İlişkin Anlaşma"nın onaylanması; Dışişleri Bakanlığının yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırıldı.
Buna göre, geçerli diplomatik, hizmet ve hususi pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti ve Macaristan vatandaşları vizesiz olarak diğer tarafın ülkesine girebilecek.
Her iki tarafın pasaport hamili vatandaşları, vizesi olarak diğer taraf ülkesine girebilecek, ülkesinden geçebilecek, ülkesinden transit geçebilecek ve ilk giriş tarihinden itibaren 180 günlük bir süre içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla geçici olarak kalabilecek.
Her bir taraf devletinin, diğer taraf nezdinde akredite diplomatik veya konsolosluk temsilcileri mensupları ile bunların birlikte yaşadıkları geçerli diplomatik veya hizmet pasaportu hamili aile fertleri, görevleri süresince, diğer tarafın ülkesine girmek, ülkesinden çıkmak ve ülkesinden transit geçmek için vize alma yükümlülüğünden muaf tutulacak.

0 yorum:

Yorum Gönder