15 Nisan 2013 Pazartesi

RUS KÜLTÜRÜ FESTİVALİ BAŞLIYOR



İstanbul’da faaliyette bulunan Türk-Rus Kültür Vakfı tarafından düzenlenen ‘Rus Kültürü Festivali’ bugün başlıyor. İstanbul Kongre Merkezi’nde İgor Moisiyev Balesi Rus Halk Dansları Topluluğu’nun muhteşem gösterisi ile başlayacak olan festival 21 Nisan’a kadar devam edecek.

Festival kapsamında İstiklal Caddesi üzerinde bulunan İmam Adnan Sokak’ta 15-21 Nisan tarihlerinde açık alanda Rus el sanatları panayırı düzenlenecek. Matruşka boyama, ahşap boyama, sokak ressamları, Rus halk enstrümanları konseri ve birçok sürpriz etkinlikle sokaklar şenlenecek. Dostoyevski’nin roman kahramanları özgün kıyafetleri ile tarihi tramvayda İstiklal Caddesi’ni gezecek ve sokakta kurulan sahnede karakterleri canlandıracak.
Festivalin kapanış programı 19 Nisan akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda ünlü Rus ve Türk opera sanatçılarının vereceği konserle sona erecek.
Festival kapsamında ayrıca 20 Nisan’a kadar Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde ‘ Türkiye - Rusya İlişkilerinde Bildiklerimiz ve Bilmediklerimiz’ başlıklı fotoğraf sergisi de görülebilir.
16 Nisan’da Dostoyevski’nin ‘Yeraltından Notlar’ oyunu Üsküdar Tekel Sahnesi’nde sahnelenirken, ‘Kültürler Arası İletişimde Avrasya Geleneği ve Güncellik’ başlıklı sempozyum Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’de yapılacak.

0 yorum:

Yorum Gönder