15 Nisan 2013 Pazartesi

46 ÜLKE ÇOCUKLARINA DİŞ TARAMASI YAPACAKLAR



Ege Üniversitesi (EÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, İzmir'de gerçekleştirilecek olan TRT 35. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne katılacak 46 ülkeden çocuklara ve katılımcılara diş taraması yapacak, ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirmede bulunacak.

EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Artunç, yaptığı açıklamada, Kültürpark Fuar Alanı'nda 15-23 Nisan arasında düzenlenecek TRT 35. Uluslararası 23 Nisan Şenliği'nde üniversite olarak yer alacaklarını belirtti.
Fakülte olarak açacakları stantta ağız ve diş sağlığı konusunda bilgi vereceklerini, Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'ın önerisiyle diş taraması da yapacaklarını dile getiren Artunç, şöyle konuştu:
''Binlerce öğrenci ve katılımcı 15-23 Nisan arasında Kültürpark Fuar Alanı'nda olacak. Biz de 8 gün boyunca 100 kişilik öğretim üyesi, asistan hekimlerimiz ve stajyer öğrenci ekibimizle Kültürpark'ta olacağız.
Diş Hekimliği Fakültesi standını ziyaret eden çocuklara hem ağız ve diş sağlığı eğitimi vereceğiz, hem diş taraması yapacağız. Renkli ve eğlenceli oyunlarla, ağız kokusuna neden olan besin atıklarının diş ve diş etlerinden doğru biçimde uzaklaştırılmasını öğreteceğiz. Hazırlattığımız sağlıklı ve çürük dişlerin bulunduğu iki adet ağız maketiyle çeşitli bilgiler vereceğiz.''

0 yorum:

Yorum Gönder